Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (187)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Meget stille morgen

fredag 10. juli 2020
Dværgterneindhegningen forstærket
af Michael Brunhøj Hansen

Vejr: vind omkring 2 m/s fra øst og nord; koldt om morgenen, kun 7 grader, men senere ret lunt. Noget regn truede mod syd, men det gik lige syd og øst om os. Sigt god.

Morgenobsen blev en temmelig kedelig affære. Den første time kom der kun 1 strandskade og 1 mudderklire af vadefugle. Lidt senere kom der et par små kobbersnepper og lidt flere strandskader (9 blev det til i alt), men det var det. Flest fugle blev igen stæren hvor vi nåede 430; der var ingen rosenstære i blandt dem. Dagens fugl blev en dugfrisk kaspisk måge der stod på stranden og senere fløj ud i vandet. Det er, ifølge DOFbasen, den anden juvenile fugl i landet i år.

kaspisk mage IMG 9328
Juvenil kaspisk måge. Foto: David Manstrup

Mens vi trillede tommelfingre i klitterne, var Xenia kommet for at ringmærke. Det blev til i alt 14 nye og 10 genfangster. Det var stort set kun udfløjne unger der gik i nettene. Den yngste var nok en bogfinke der stadig havde et par dun i hovedet og en ekstremt kort hale. Også vingerne var korte, kun 55 mm. Herudover blev det til rødhals, jernspurv, sangdrossel, gærdesanger m.fl.

Ud på formiddagen kom John også. Han havde købt mere snor og taget nogle flere skilte med til dværgternerne. John, Merit og jeg gik så ned på stranden og fik fortificeret området lidt mere. Nu burde man kunne se at der yngler dværgterner i området. Dværgternerne ser ud til at have det godt, men de bliver meget hidsige hvis man kommer for tæt på. Også store præstekraver ser ud til at yngle i området og spiller ofte sårede for at lede os væk fra rederne.

IMG 58531
Merit i færd med at grave i fuglenes tjeneste. Foto: John Frikke

Her sidst på dagen er vinden taget mere til og er gået om i nordvest igen. Det er starten på weekendens vejr som kommer til at plage os lidt. Fra på mandag og især tirsdag ser det indtil videre dog lidt bedre ud.

Folk: David, Merit, Xenia, John, Michael