Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (211)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Bryn og ballade

lørdag 24. september 2022
Og mega godt humør x13
af Lise Hykkelbjerg og Merit Lenk

I dag er blevet tildelt niveauet ”fremragende” af vores kære ringmærker Jonas, så det er jo fremagende! Morgenen startede med, at vi åbnede net på rekordtid, da vi jo har ringmærkningskursus i weekenden, så der var mange hænder til at hjælpe! Det tog ikke engang 10 minutter, og så sad vi allerede og havde drukket den første kop kaffe igen.

Den første runde tydede godt, og det blev kun bedre. I alt havde vi nemlig 79 ringmærkninger, og det var mange, lige den rigtige mængde til de mange folk. Rigtig mange af dem var Grønsiskener (Siskin, Spinus spinus), en mega lækker art at have i hånden. Dagens highlight var dog uden tvivl den phyl, som blev produceret i F8 (tak for udgangseffekt Sebastian!), og som straks blev genkendt som værende særlig. Lise var heldige vinder, men Jonas så nu også salig ud, se selv:

Jonas og bryn blog 24 09

Og herunder ses en koncentreret bryn-ringmærker:

lisebrynet blog 24 09

Og her ses så det mærkede bryn gennem Adams linse, på vej ud i verden igen <33:
DSC06349

Det gik så godt, at vi havde net åbne til ud på eftermiddagen, og vi nåede også at fange nu efterhånden fåtallige fugle som Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Sylvia curruca), rigtig fint. Hele ringmærkning blev ledsaget af ivrigt deltagende kursister, som ind imellem også fik sig lidt teori inden borde.

Dagens ringmærkning:

24-09.png 

Obsen i morges opsummeres som følger af David: ”700 Hættemåger, 1 Vandrefalk, 1 Dværgfalk, 1 Bjergvip. Det var det. Vi havde også 9 Hedelærker, og et var da okay.” På trods af en sådan halv-sløv morgenobs som denne valgte han alligevel at blive på posten, i stedet for at tage ind og se vores Bryn i fyrhaven. Det er dedikeret. Obs’er by heart. De obsede fugle ses på DOFbasen, altså her.

Udover teori var der desuden lidt praktisk intro på kurset, især til forskellige former for fangstmetoder ud over spejlnet og helgolandsrusen. Hans Rytter havde altså taget mange af sine fine fæller med til demonstration, og det hyggede vi lidt med.

Lige bagefter opdagede Simon desuden en lidt halv-sen Grå Fluesnapper (Spottet Flycatcher, Muscicapa striata), hvorefter en Rød Glente (Red Kite, Milvus milvus) også lige fløj over vores hoveder. Så alt i alt bare rigtig fine fugle i dag.

Der var lige tid til en kort tur i naturen, hvor vi fik set fugle og planter, inden vi kom ind til et overdådigt aftenmåltid, som indeholdt lækker aftensmad, og fuldt bord til dessert (rød grød, ananas, småkager, is - you name it, det var der). Så nu er vi mætte, glade og så klar på endnu en skøn dag, hvor vi helt bestemt fanger en Lille Gulbug (Booted Warbler, Iduna caligata) - ingen måske’er her, bortset fra hos David, som ikke er overbevist i nordenvind, kun måske...

Lise og Merit siger tak for jordbærgrød og godnat

 

Folk: David Manstrup, Lise Hykkelbjerg, Jonas Pedersen, Henning Ettrup, Hans Rytter, Freya Mørup-Petersen, Simon Langvad Græsbøll Iversen, Merit Lenk, Adam Søderdahl, Dina Mustafa, Andreas Kristian Pedersen, Louise Johannesen, Jesper Johannes Madsen

Stille dag = skinnende station

fredag 23. september 2022
En dag uden så mange fugle gav anledning til lapning af net og oprydning på laboratoriet, så stationen stod klar til weekendens ringmærkningskursus.
af Adam Søderdahl

Godaften derude,

I dag har været en praktisk dag på fuglestationen. Få fugle gav mulighed for at reparere huller, stramme net op, placeret disse optimalt og studse den omkringliggende vegetation, så nettene nu står flot til oktobers travlhed. Samtidig fik vi rydtet op og og gjort rent på laboratoriet, hvilket var tiltrængt! Alt sammen var også for at gøre klar til weekendes ringmærkningskursus, der startede here til aften. Så nu er stationen klar til at kursister og os selv kan blive endnu klogere på ringmærkning i teori og praksis. 

 received 605672307709262

Selvom fuglene var få, var der flere fine arter, hvoraf nogle var nye i hånden for Adam og Lise. Vi havde bla. han og hun grønsisken og to stillits i juvenil fjerdragt.

IMG 20220923 222157

Ringmærkningstal ses her:

23 09

Obsen i dag bød på næsten 100 strandhjejler, ret mange suler og lidt ænder. Dagens tal ses her. Sebastian er i dag flygtet fra det jyske, og er heldig at Andreas Kristian Pedersen dækker trækket i hans fravær. Vi håber han giver en god udgangseffekt i weekenden - til glæde for alle på stationen. 

Til eftermiddag ankom Henning Ettrup og Hans Rytter fra Danmarks Ringmærkerforening og et hold kursister, i forbindelse med afholdelse af ringmærkningskursus. Blandt deltagerne er gode, gamle kendinge; Freya Mørup-Petersen, Simon Langvad Græsbøll Iversen og Merit Lenk, som vi er glade for at have på besøg på stationen! Kurset blev skudt igang med pizza, og derefter en artskendskabsquiz i naturskolen. Som det ses på billedet, gik der hurtigt sport i at nærstudere udstoppede individer af arter fra quizzen (eller dem der nu lige virkede spændende). 

received 1713568339024345

Nu ser vi frem til en spændende weekend med kursus, og håber at vi bliver både bedre og klogere. Vi håber også at der kommer fugle nok i nettene til alle, men ikke flere end der er tid til at kigge ordentligt på dem alle. 

Folk: David Manstrup, Lise Hykkelbjerg, Jonas Pedersen, Henning Ettrup, Hans Rytter, Freya Mørup-Petersen, Simon Langvad Græsbøll Iversen, Merit Lenk, Adam Søderdahl, Dina Mustafa, Andreas Kristian Pedersen, Louise Johannesen, Jesper Johannes Madsen

Engpibere i mængder

torsdag 22. september 2022
En stille dag i nettene, kunne reddes med en god portion engpibere på obsen
af Sebastian Thorup Hansen

Godaften folkens

Dagens blog bliver skrevet i halvlegen i Danmark vs Kroatien, så det bliver kort og godt:)

Efter at have læst gårsdagens blog, kunne man jo ikke andet end at have tårnhøje forventinger til dagens mærkning. Vi kunne dog konstatere at vores kære ringmærker stak os en stor fed løgn i går... Der var virkelig få fugle i nettene i dag og endnu færre hits. Nemlig 0.

Af dagens få fugle, kan blot nævnes lille gråsisken og skovpiber som eneste bemærkelsesværdige. Om en uge er skovpiberen en tajgapiber;)

IMG_3947.JPG

Ude på obsen havde jeg skønt selskab af den dyre kombination i form af 2xHenrik. Böhmer og Læssøe. Så kan man jo aldrig kede sig derude. Selv ikke på de kedeligste dage. Vi fik også selskab af Hr. Jakobsen derude.

Hele 1736 engpibere var med til at gøre denne morgenobs til en af de bedre, men også kun lige, da der ikke skete ret meget andet. En håndfuld (198), 1 dværgfalk samt 5 bjergvipstjerter pyntede også, men det var alligevel en halvsløj omgang. Skud ud til engpiberne for at holde kliktælleren i gang.

Dagens observationer kan ses her

Ellers bestod dagen af en kort tjek af grønningen, samt en lusketur på et par timer i mosen med Jonas, David og jeg.

I morgen lover de endnu en gang søndenvind, så vi kan nok forvente en god sjat pibere igen. Spørgsmålet er så, om der kommer flere eller færre end i går. Ja det var lidt af en gyser hva. Håber i kan sove mens i spændt venter på hvor mange engpibere der kommer i morgen. Only time will tell.

Og nu er kampen i gang igen.

Ses i morgen folkens

STH

Folk: Henrik Læssøe, Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, David Manstrup og Jonas Pedersen

De stabile dage fortsætter bare!

onsdag 21. september 2022
Mellemkjove, rødtoppede fuglekonger, skovsanger, sivsanger. Amen det bliver ved med gode arter her for tiden!
af Jonas Pedersen

Velkommen tilbage alle mine kære venner!

Nu skal i simpelthen finde jer godt til rette! Det betyder som sædvanlig, stol, sofa, bænk, græsplæne, lokum osv.

Og det er jo vigtigt at forblive hydreret, og derfor vil jeg anbefale en tuborg classic på flaske, den er dejligt læskende! Til jer der ikke drikker er en lille pepsi max nok min anbefaling, den er dejligt kraftfuld i smagen og den passer perfekt til mange situationer. Sådan en pepsi max til en lækker omgang flæskesteg lavet af mor. Nøj det er dejligt. Men det kan også være sådan en man lige åbner efter en lang dag i felten, eller efter en løbetur. Simpelthen bare en yderst passende drik!

Nå undskyld, nu ramte jeg et sidespor. Men det er jo fuglene vi alle er kommet for. Så fugle skal vi have!

Dagen startede stærkt ud med netåbning og obs. Sebastian og Lise ramte obs, og fik også selskab af Henrik Læssøe der lige rammer en overnatning på stationen og en blåstjert imorgen;)

Adam og jeg tog os af ringmærkning der igen idag var helt stabil. Det blev til omkring 50 fugle inkl godterier som havesanger og sivsanger. På sidste runde fik vi selskab af Sebastian, Lise og Henrik og mindsandten om Sebastian ikke lige får plukket en fin rødtop ud af N1. Den var dejlig pæn.
Ringmærkning:
20-09.png

DSC06240

Obsen var også helt god idag, der rastede en rødtoppet nedenfor hattebunkeren og der kom sgu også en nordtrækkende mellemkjove. Dagens fugl!
774A8146.jpeg
Dagens obs

Vi nød en lækker frokost sammen og tog derefter på diverse lusk. Henrik ramte Skallingen, Skallinglab og tipmosen. Det blev til endnu en rødtoppet fuglekonge og en enkeltbekkasin.

Jeg nuppede en tur rundt på hukket og fandt en halv-sen skovsanger ved Vesterled. Der var også bare godt med gransangere og sortmejser rundt omkring. En dejlig dejlig dag!
_MG_7790.jpeg
Men helt slut var det ikke, for vi tog efterfølgende på grønningen hvor vi havde 2 bynkefugle, misteldrossel og ellers mere af det sædvanlige. Nu rammer vi en omgang aftensmad og data. Derefter står den nok på endnu et afsnit klovn, eller nogle gode samtaler.

Derudover glæder vi os til imorgen. Vindretningen ser for vild ud. Det kunne godt gå hen og blive rigtigt godt til småfugle! Nettene skal producere, blåstjert, lille gulbug, høgesanger og 200 fugle, why not?

Som minimum skal Blåvand da have dets første hvidbrynede løvsanger!
Det bliver godt, læs med imorgen!
-JP

Folk: Henrik Læssøe, Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen og Jonas Pedersen

Rødtoppet fuglekonge, hårdt arbejde og sensommerhyben

tirsdag 20. september 2022
af Lise

Hej med jer :)

I dag var dagen, hvor vi både fik den første rødtoppede fuglekonge i nettene, opgraderet helgolandsfælden, nydt sensommersolen og sanket hyben til fremtidig marmeladelavning. What a day <33

Nå, men lad os starte udenfor mine arbejdsopgaver, nemlig ude på obsen. Sebastian havde en dag på job der vidst ender i glemmebogen. Der var ikke de vilde antal og fuglene der kom forbi var ikke nye listearter eller ædelarter hos observatøren. Blæsevejrsdagene vi havde i weekenden, gav da også en pæn tilføjelse til begge lister, og dage som denne kommer til at blegne ekstra meget ved siden af de fede havfugle der blæste forbi. På trods af dagens rolige karakter på obsen kunne der godt highlightes lidt, såsom en dværgfalk, husrødstjert og 7 bjervipstjerter - efteråret er i gang.

Dagens observationer

Ringmærkningen startede for mig med netåbning i fyrhaven, hvilket var en vidunderlig oplevelse da morgenen var lys og mild. Havde lige glemt hvordan en rolig morgen føles..
Jonas, Adam og jeg mærkede som minimum 10 fugle de mange første runder, og der var stor diversitet i arterne. Vi fik også alle mødt en gærdesmutte eller 2 i nettene der krævede lidt mere fingersnilde end fuglene ellers plejer. Der er nemlig begyndt at være en pæn andel af disse små energiske basser, som er lige dele søde og udfordrende.
I dag er også dagen hvor sæsonens første rødtoppede fuglekonge smuttede en tur forbi vores netbaner. Den fik Adam lov til at ringmærke, til stor glæde. Han lagde mærke til at den føles endnu mindre end vores nu faste netgæst fuglekongen, og rigtig nok vejede den ikke mere end 4,7 gram - den lever altså op til titlen som Danmarks mindste fugl.

DSC06172

Udover dette fund havde vi nogle ret talrige almindelige arter, såsom rødhalsen og bogfinken. I kan se fordelingen af dagens mærkning her:

20-09.png

Imens vi var i fuld gang med mærkningen i fyrhaven, kom Svend Aage og Bent slæbende med haveredskaber ind i haven. De var nemlig på en mission i dag; en hurtigrute til helgolandfældens indgang fra laboratoriet skulle laves. Jonas, vores største håb for fangst af flygtige fugle i nettene, har nævnt for dem at en sprint mod spurvehøge i helgolandfælden er umulig fra laboratoriet. Det blev der reageret på, siden vi jo gerne vil øge antallet af fældefangster her på stedet. Svend Aage og Bent arbejdede hårdt i et par timer, hvorefter der åbenbarede sig en fin motorvej mod fælden. Jeg glæder mig til at den skal give os flere tal fra fælden og et par hits henover sæsonens sidste måneder! Det bliver godt.

Efter netluk kl 14, tog Sebastian en slapper, Jonas gik ud og luskede i området og Adam og jeg gik ud og sankede lidt hyben til fremtidig marmeladelavning. Vi fik plukket en del gode bær på trods af den ret sene dato, og vi fik da også renset over halvdelen af den pæne fangst med podcast i baggrunden. Den sidste pose hyben måtte vi opgive til madlavning og de røg i kummefryseren hvis nogen vil fodre lidt fugle engang til vinter.
blog 20 09

hyben blog 20 09

Her til aften nød vi 3. omgang af vores karrygryderet, som stadig smagte helt perfekt - nærmest endnu bedre efter den fornuftige trækketid i køleren. Det bliver helt mærkeligt at skulle spise noget andet i morgen..
Nu skal vi til at se et par afsnit klovn, da denne serie liige tager en dag til det sidste høje niveau <33

Over and out herfra.

Folk: Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Bent Jakobsen, og Svend Aage Clausen.

Nettene var endeligt åbne igen - fuglene mødte talgrigt op

mandag 19. september 2022
Vi kunne endelig åbne nettene efter 3 dage uden ringmærkning, og det viste sig at blive en af dette års efterårsæsons hidtil bedste dage.
af Adam Søderdahl

Godaften derude,

Oven på gårsdagens ulveobs kunne i dag jo ikke blive noget særligt, men alligevel er der gode ting at berette. I dag blevet der ringmærket, og det var dejligt! De sidste 3 dages regn og blæst har holdt nettene lukkede, men i dag måtte de op. Og som spået blev det en dag med flotte tal - 101 fugle i alt, og med en ganske fin artsliste. Arterne for dagen gjorde det også klart, at efteråret nu for alvor har fat om Blåvand og fuglene. 

I nettene er vi blevet mødt af alt fra sæsonens første rigtige ryk-ind af fuglekonger til sæsonens første (og måske eneste?) store flagspætter. De første netrunder gav mange fugle i nettene, men selvom det stilnede af, var der fugle til sidste runde. Et pænt antal fugle og enkelte uforudsete byger tryktestede også Lise og Adams ringmærkningsfærdigheder - jeg tror ringmærkermester Jonas lod os bestå. Heldigvis fik vi tiltrængt assistance af Bent, der ankom lige som regnvejret krævede hurtig handling ved nettene. 

Vi var heldige at få to 1K stor flagspætte i nettet, den første fik Adam lov til at ringmærke, hvilket var en sjov kontrast og spændende udfodring sammenlignet med de sædvanlige rødhalse og sangere. Sebastian slog sig til holdet efter morgenobsen og tog den anden flagspætte, som han og Bent lykkedes med at fange i helgolandsrusen (det er stort!). Den var livlig og insisterede på at demonstrere både advarselslyde og næbbets hakkefunktion under hele ringmærkningen. Vi fik meget "glæde" af samme fugl, da den valgte at gæste nettene omkring 7 gange. Vi håber, at den har lært lektien og holder sig fra fyrhaven fremover. 

IMG 20220919 204041IMG20220919075216

Vi fik også sæsonens første kvækerfinke i nettene, og den flotte han skulle nydes til fulde. Den fik lov at flyve ud i friheden under en fin regnbue.

IMG 20220919 201955

I alt blev det til 16 arter, dagens ringmærkningstal kan ses her:

 19 09

Dagens obs bar også tydeligt præg af efterår, og bød bla. på 7 bjergvip, efterårets første hedelærke og to misteldrossel. Dagens tal ses her: obs 19. sep 2022

Vi takker af, og er spændt på at se hvad morgendagen bringer.

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Bent Jakobsen og Adam Søderdahl

ULV for helvede mand!

søndag 18. september 2022
Ej nej nej nej
af Sebastian Thorup Hansen

Amen jeg er helt høj lige nu... 2 ulve er lige løbet foran bilen på tilbage fra netto af i dag! Og endda kun 100 meter fra stationen!!! Hvad sker der mand?!?! I lyset fra bilen, 10 måske 15 meter foran os, ser vi først en stor skygge løbe over vejen, som i første omgang fik tankerne på en kæmpe ræv eller en kronhjort. Ulv er ikke lige først på radaren jo. Men gudhjælpemig om der ikke fucking løber en til ulv over vejen samtidig med at en modkørende bil lyser op fra den anden side!! Så vi ser den simpelthen bare rigtig fucking godt!! Er helt målløs... Hold nu kæft en oplevelse mand. Kan mærke det helt ind i maven!

Wauw... Ja jeg er jo nødt til også at fortælle lidt om hvad der ellers er sket i dag, men det kan heldigvis (eller vel egentig ikke særligt heldigt) gøres kort:)

Morgenobsen foregik fra sabinebunkeren, hvor der kom meget meget få fugle. Så få, at vi fik baghjul af både sydhukket og Vejers som havde flere fugle end os:(

En enkelt sodfarvet skråpe langt ude var alt det kunne blive til at interessante obs, samt en rigtig flot 1k sorthovedet måge. Disse er ved at blive rigtig flotte når de nærmer deres vinterdragt. 

Ellers havde vi lidt kjover, et par alke og en enkelt dværgmåge. Yea, that's it... Desværre.

Dagens observationer kan ses her

IMG_3842.JPG

En våd ringmærker

Ellers kan det nævnes at Lise er tilbage på stationen efter at have været væk en dags tid, og at vi kan ringmærke i morgen igen og jeg ikke behøver gå hele vejen til bunkeren. Jeg kan derfor sove lidt længere:) Vigtigt mand.

Det var vist alt for i dag. Kort og godt.

Ses i morgen people

STH

Folk: Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, og Jonas Pedersen.

 

 

 

 

 

 

 

 

En hård, hård dag på hukket.

lørdag 17. september 2022
Af fugle kan kun nævnes almindelig kjove og sorthovedet måge. En sløv omgang.
af Jonas Pedersen

Hej allesammen.

Jeg må vistnok desværre skuffe jer idag.

For en gangs skyld vil jeg nemlig ikke bede jer om at finde et sted at parkere jeres korpus, jeg vil ikke anbefale jer at finde en læskende væske frem, jeg vil ikke bede jer om at nyde dagens blog(Okay det var for sjov, i skal ALTID nyde dagens blog:) )

Det lyder dystert. Meget dystert.

Men

Der er simpelthen bare ikke så meget at sige. Sebbe og jeg begav os ud mod Sabinen tidligt om morgenen, det blev iøvrigt lidt sent igår så det var ikke med meget søvn at vi placerede os i bunkeren sammen med Henrik. Der var da måske nogle forventninger, men de blev ikke indfriet. Ingen havfugle gæstede vores skoper, ingen subhits var at finde i kikkerten, ingen tal var at se på kliktælleren.
IMG_20220916_100913459_HDR.jpg
Et uroligt hav

Det var sgu en hård morgenobs, særligt efter en dag som igår med alle de skråper, for filan da. Highligts blev et par almindelige kjover og en 1k sorthovedet måge. Derudover fik vi fint besøg af John og Bjørn Frikke samt Anders Myrtue + kone.
Dagens obs

Men da standardtiden nærmede sig slut bevægede Henrik, Sebbe og jeg os tilbage mod varmen, mod ly, mod mad og mod en dejlig lur. For at gøre det endnu bedre skulle vi selvfølgelig lige have en ordentlig byge bag os, så vi blev naturligvis gennemblødte.

Det var nu bare faktisk rigtigt dejligt at komme tilbage til stationen. For det første var Bent hjemkommet efter nogle dage i det nordlige Danmark. Og for det andet havde vi en stabil aftale med Lise og Adam der hed at Sebbe og jeg tog morgenobsen, også gjorde de hytten rent.

Og hold da op det fik de klaret godt. Der skinner rundt i hjørnerner, sandet er forsvundet og køkkenet er dejlig rent igen:) Stærkt arbejde gutterne!!!!!

John og Bjørn kom også lige ind med noget kage, og det er jo altid dejligt med selskab og lidt godt til mavsen, tak for det!

Så stod den på en virkelig god omgang afslapning og jeg kom først ud af sengen omkring 3-tiden efter en 2-3 timers lur. Det troede jeg var sent. Men de andre var sgu heller ikke kommen op så jeg havde stationen til mig selv.

Lise er taget på weekend, så jeg gik alene igang med at få indskrevet data fra obs. Derudover fik jeg kvalitetsikret en masse ringmærkningsdata. Det var skønt lige at få noget arbejde klaret.Og helt alene er man jo ikke når David Bowie kører i baggrunden.

Der er dog stadig mere data, men der skulle komme en god slat nordenvind efter standardtiden imorgen, så der bliver tid til det.

Til slut varmede jeg lidt mad også nød vi en lækker omgang pasta med tomatsovs, dejligt kokkeret af Adam igår aftes, super lækkert.

Nu vil jeg gå til rast, det bliver dejligt. Måske vi skal nuppe et afsnit klovn eller lignende iaften. Vi ser på det.

Imorgen håber vi på lidt havfugle fra morgenstunden. Efter det er vinden slut, og vi kan komme tilbage til hattebunkeren og nettene. Det var nu ellers en god omgang!

Husk altid, der skal dårlige dage til at gøre de gode dage gode.
Og imorgen håber vi det bliver godt!
-JP

Folk: Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Bent Jakobsen, John og Bjørn Frikke, Henrik Böhmer og Jonas Pedersen.

En kæmpe dag for de sodfarvede

fredag 16. september 2022
En stor dag med hele 25 sodfarvede skråper i dag!
af Sebastian Thorup Hansen

Bonjour

Til dem så ikke allerede har set det på dofbasen, kan jeg afsløre, at vi har haft en rigtig god dag for de sodfarvede skråper i dag med hele 25 nordtrækkende individer! Allerede fra første teleskop-panorering blev de første to skråper set og så vidste vi godt hvad klokken var slået...

Det var dog ikke helt overraksende at i dag ville blive god, da vinden skulle gå i VNV i stedet for NV. Kæmpe forskel i know, men jeg så informere de ikke-lokale at jo tættere på sydvest vinden er, jo bedre. Det er også derfor at vi i morgen ikke har helt ligeså høje forventninger som til i dag, dag vinden er i NNV. Så må vi se i morgen om oraklet Sebastian får ret i sin forudsigelse. 

Det var desværre kun i de første timer at vinden så rigtig god ud, da vinden drejde mod nord allerede klokken 10. Det døde derfor ud her og vi kunne tage hjem med god samvittighed efter at have hevet den ene sodskråpe ud af horisonten efter den anden. Simpelthen bare en ren fornøjelse. Hold nu æft mand!

Udover de utallige (men stadig talte) sodfarvede skråper kom der også en vold fed lille kjove lige i smasken på os inde i bunkeren og jeg nåede derfor at få et par billeder af den:

033814D0-68E2-43D1-8460-506EC9302649_1_201_a.jpeg 1k lille kjove

Ret heldigt at jeg fik nogle pics af den i dag, da min taske gik i stykker i morges og jeg derfor valgte at lade kameraet ligge på stationen (det regnede og blæste). En glemt stol fik mig dog til at løbe tilbage stationen og der fik en pludselig indskydelse mig til at pakke kameraet ind i en plastikpose og hive det med i bunkeren. En god og lidt tilfældig beslutning. 

 Dagens observationer kan ses her

 Det var også med forskellig intensivitet der blev obset i dag, og vi havde en fra teamet der pludeslig blev totalt overvældet af alle de skråper, at hun simpelthen prøvede at tælle dem på indersiden af hendes øjenlåg. De tal kan dog ikke findes på dofbasen. Dem må i spørge hende om personligt, hvis hun vil offentliggøre dem;)

IMG_3835.JPG

Det skal også lige tilføjes at vi i går havde en mulig lille kjove, som efter gennemkigning af lidt billeder kan konkluderes ganske rigtigt at være en lille kjove. Så både i dag og i går har vi haft en småkjove. Fandme dejligt! Og endda en listeart som nu er oppe på hele 15 afkrydsede. Vi nærmer os de magiske 35 art for art <3 

Igen i morgen lover de kraftig vind, så ingen ringmærkning desværre. Men forhåbentlig får vi en fin lille sabinemåge som belønning for alt det hårde arbejde i bunkeren de seneste dage. Vi krydser!

Folk: Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen og Jonas Pedersen.

Sand findes på stranden, og i samme mængder i mine øjne

torsdag 15. september 2022
af Lise

Godaften derude på en blæsende efterårsdag. Jeg (Lise) har i skrivende stund sand i ørerer, øjne og finder også et par sandkorn i tænderne sådan en gang imellem.. 
Dette skyldes at vi alle 4 tog en tur i Sabinebunkeren og morgenobsede, da blæsten og bygerne gjorde det yderst uforsvarligt at åbne de ellers nylappede og skiftede ringmærkningsnet. Derudover skal det siges at den kraftige blæst fra NV gjorde obsen meget attraktiv, da der var en pæn sandsynlighed for en lækker havfugl eller 2.

Vi blev mødt at Böhmer i Sabinebunkeren til standardtidens begyndelse. Han var klar til at finde lækkerier ud over havet og selvfølgelig nyde vores geniale selskab. Vi havde fint med måger og almindelige kjover i den første time, og efter 1,5 time blev vi simpelthen forkælet af intet mindre end en almindelig skråpe (igen en ny art for undertegnede!!). Skråpen kom ualmindeligt godt, og Sebastian nåede at snuppe et billede af den - desværre ikke af maven, men det giver et super godt billede af hvor godt vi havde den.

Almindelig skrape

Derudover stod morgenobsen på en sodfarvet skråpe, 238 rødstrubede lommer, 51 almindelige kjover, 2 dværgmåger, og 6 sorthovede måger. Altså blev vores forventninger til en tur i sabinebunkeren indfriet - en dejlig havobs.

Link til dagens observationer

Adam og jeg gik hjem tidligere fra morgenobsen, da efterårsblæsten var koldere end forventet og trætheden også satte ind specielt hos den ene af os(se billede).

Sabinebunker sovende Adam  

Den stod på lidt computertid, te, strikkeri og varmt tøj for min part da vi kom hjem. Heelt perfekt at sidde inde og se blæsten og regnen ruske rundt udenfor og vide at bunkerdrengene stadig sad og arbejdede. De kom hjem et par timer senere, og hoppede op efter en lur, hvilket endte med at vi alle 4 liige snuppede os en fortjent eftermiddagslur. Derefter obsede Jonas og Sebastian lidt sydhuk, alt imens jeg regnede min strikkeopskrift ud i stuen og Adam fik ryddet op i hans alt for vilde Afrikabilleder.

Til aften besluttede vi at tømme køleskabet og spise rugbrød og pålægsrester, og var afklarede med en stille og rolig aftensmad. Men for søren hvor blev vi overraskede over hvad køleskabet havde i gemmerne! Vi endte med et feast i julefrokostkaliber, hvilket vi kan takke tidligere gæsters restepålæg og Jonas' forældres køkkenhave for <33
Se billede for vores lækre aftensmad og hvad Sebastian alligevel først havde øje på.. :))

Reste aftensmad

Nu skal vi til at se Shrek 2 i stuen og glæde os til endnu en Sabinebunker dag i morgen. Spændende hvad blæsten bringer i morgen efter sådan en dejlig havfugledag.

Vi ses derude.

Folk: Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen og Jonas Pedersen.


1  |  2  |  3  |  ...  |  162     NÆSTE