Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (187)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Gråt og blæsende

tirsdag 20. oktober 2020
Ingen ringmærkning
af Michael Brunhøj Hansen

Vejr: overskyet med lidt regn af og til, og blæsende fra mellem sydøst og syd. Temp. omkring 10 grader. Moderat sigt.

Det blev en relativt blæsende morgen, men fra det sydøstlige verdenshjørne, og det kan som reglen godt få nogle fugle ud på disse kanter. Det var dog ikke tilfældet denne morgen hvilket nok skyldtes at der lå et regnvejr nord og nordøst for os, og ude over havet truede mere regn som vi dog ikke blev ramt af.

Grundet blæsten blev nettene ikke åbnet, så Jesper, Kasper, Daniel og Amelie var med på obsen, i hvert fald den første times tid. Rose var på plettet igen efter sin københavnertur, og den altid muntre Thyge var ligeledes på plads denne grå morgen.

Det beskedne træk gjorde morgenen lidt kedelig, men der kom da lidt alkefugle. I dag kom der ingen søkonge, nok pga. vindretningen der ikke får dem skubbet ind mod kysten. Der var lommer, lidt færre end i går, og få ænder.

En ung havørn kom flyvende lige bag revet, vendte så om igen og forsvandt bag klitterne på stranden. En fjeldvåge, ikke så almindelig herude, trak langt ude i baglandet.

Da alle ringmærkerne var gået, fandt Thyge lige godteposen frem og kunne dele ud af nogle lækre snegle fra bageren. Det hjalp på en grå og kølig morgen!

Det passer ikke helt at der ikke er blevet ringmærket; faktisk blev 1 rødhals fanget i helgolandsrusen, og Jonas åbnede nogle net i forbindelse med en guidet tur i løbet af formiddagen. Han fangede 5 fugle: 2 munke, 2 rødhalse og 1 fuglekonge.

Der har været mange mennesker på stationen de sidste par dage, men i dag sluttede det da Simon, Jesper, Kasper, Amelie og også Jimmy tog hjemad. Vi er tilbage til at være de fire faste på stationen, og nu er der lidt (tiltrængt) ro på igen. Bent har, som han har for vane, også været et smut forbi efter at have været ved Nyeng.

I morgen skal vinden aftage og dreje om i sydvest; i løbet af formiddagen skal et regnvejr trænge sig på fra syd.

I går modtog Blåvand Fuglestation en fornem gave, da Sven Bødker kom forbi til en kop kaffe og kage og medbragte den spritnye ringmærkningsguide Ageing & Sexing of Migratory East Asian Passerines.
Blåvand  Fuglestation siger 1000 tak for gaven.

Sven Bodker gave. 20201019 125913

Folk: Bent, Simon, Jesper, Kasper, Amelie, Thyge, Jimmy, Rose, Daniel, Luke, Michael.