Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (90)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Endnu en stille dag på BLF

fredag 4. december 2020
En kold og blæsende decemberdag med meget få fugle.
af Joshua Emil Haahr

I går d. 3. december kom der intet nyt på bloggen, da Emma havde onlineundervisning og jeg så et online symposium om rewilding i Europa. Derudover var vejret heller ikke super oplagt til hverken ringmærkning eller træktælling på Hukket.

I dag d. 4. december var det fortsat koldt med en 9 m/s fra Ø. Jeg stod klar på Hukket med kliktælleren kl. 0815 og gik ellers i gang med at klikke Sortænder (Common scoters). De kom som sædvanlig i små flokke på mellem-langdistancen, men her til morgen fløj en del af dem over horisonten. Langt ude bag revet gik bølgerne højt, og jeg er fristet til at tro, at det har fået ænderne til at flyve i forskellige højder. Det var ellers ikke fordi det væltede med Sortænder i løbet af morgenen, så sluttallet endte på 455 trækkende mod syd.

Indimellem flokkene af de sorte ænder og Rødlommer (Red-throated loon) kom der af og til fugle som Havlit (Long-tailed duck), Lomvie (Common guillemot) og nogle ubestemte gæs. Denne morgen går derfor ikke i historien over de største dage i Blåvand, men det tæller jo med i det store billede over havtrækket på denne årstid.

På grund af blæst og regn blev der heller ikke i dag foretaget ringmærkning på stationen. Det bliver der forhåbentlig god lejlighed til i morgen.

En ting som Emma og jeg har lagt mærke til den sidste tid er de rastende småfugle vi har i haven. Det drejer sig om arter som Musvit (Great tit), Rødhals (Robin), Blåmejse (Blue tit) og Solsort (Blackbird) og stort set alle individer vi ser hver dag har ring på. Mon de trækker videre syd på når kulden slår ind og fødekilderne bliver færre? Eller overvintrer nogle af fuglene mon her i haven?

Dagens træktal fra Hukket kan ses på DOFbasen her

Folk på stationen:
Emma Engell Sohnemann og Joshua Emil Haahr