Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.
Fem drosselarter på en dag
I dag var en fin dag med drosler i nettene og solskin reflekterende i den nyfaldne sne.
Emma og jeg åbnede net til solopgang og fodrede, som altid, nede under langnettet i haven. Først på morgenen mærkede vi nogle få indiver af lidt forskellige arter som grønirisk, jernspurv og solsort blandet med lidt aflæsninger af bl.a. gærdesmutte og musvit.
En 2k grønirisk hun.
Jernspurv 2k+
Den lokale gærdesmutte, som holder til i haven.
Efterhånden som formiddagen forløb, begyndte droslerne at give lyd fra sig i luften og fra grantoppene rundt om haven. Straks smed vi lyd af sang fra vindrossel, sjagger og misteldrossel på højtaleren for at lokke dem ned i nettene. Det resulterede hurtigt i nogle travle runder med fine mængder af hovedsagligt vindrosler i nettet. 4 sjaggere, 1 sangdrossel og 5 solsorte blev også en del af fangsten. Til vores overraskelse mærkede vi også 5 rødhalse i haven. I mange uger har det kun været de samme lokale rødhalse som vi genfanger, men en del må ha' trukket igennem i løbet af natten. På en strandtur i eftermiddags så også en utrækkende rødhals, sangdrossel og vindrossel, der alle bare fortsatte ud over vandet.
Én af de mange vindrosler som vi fangede i dag.
Her et billede af undervingen. Foto: Jesper Johannes Madsen.
En 2k sangdrossel.
En 2k sjagger. Fældningsgrænsen ses i de store dækfjer med de mørke, gamle fjer inderst og de rødbrune, yngre fjer yderst med lyse spidser.
I løbet af eftermiddagen fangede vi også en misteldrossel, hvilket Emma og jeg aldrig havde haft i hånden før. Fed overraskelse!
En 2k misteldrossel. Bemærk de brede brystpletter, lys ansigtstegning og en kraftigt bygget fugl.
Der plukkes.
Der er efterhånden faldet en del sne herude.
Landskabet ændrer udtryk med så meget hvidt i klitterne.
Jesper tog ud for at kratluske, og fandt bl.a. 11 rastende hedelærker ved en af bunkerne på hukket. De fouragerede og fløj skiftevis kaldende frem og tilbage i området. Derudover kan der berettes om en del overflyvende dobbeltbekkasin og skovsnepper omkring stationen. En havørn rastede på en klittop, og en hun-farvet blå kærhøg fouragerede også i området.
En af de 11 fouragerende hedelærker. Foto: Jesper Johannes Madsen.
Her den anden dag aflæste Jesper en sølvmåge på stranden, som viste sig at være fra det nordvestlige Rusland. Den var 14 år og 6 måneder gammel, og blev først ringmærket 1.802 kilometer fra Blåvandshuk.
En sølvmåge med russisk ring på.
Et kort med ringmærkningsstedet i Kandalaksjabugten og aflæsningsstedet på Hukket.
I løbet af eftermiddagen tog Sofie, Else og Jesper afsked med os for at drage tilbage til hhv. Kolding og København. Det har været nogle super hyggelige dage med godt selskab på stationen. Vi ses forhåbentlig snart igen!
Tak fordi du har brugt din tid på at læse med på dagens blog.
Solskin og sne på stranden.
Dagens tal fra ringmærkning:
Folk på stationen:
Else, Sofie, Emma, Jesper og undertegnede.