Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (200)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

3 til ringmærkning

torsdag 15. april 2021
Endelig østenvind, en god slat småfugle og årets første rødstjert
af Simon Græsbøll

Vi vågnede alle lidt trætte op i dag, men samtidig med en forventning om, at nattens østlige vindretning kunne bringe noget godt med sig i nettene. Samuel havde haft optageren til at stå natten over, og det bliver spændende at se, hvad det kaster af sig. David tog sig af morgenobsen, så jeg kunne være med til ringmærkning, da det også er et af de aspekter ved fugletrækket, jeg har glædet mig til at lære mere om, mens jeg er her.

Allerede tidligt på dagen blev vi belønnet med årets første Rødstjert (Phoenicurus phoenicurus), en fin 2K han, og der var begejstring hos os alle tre.

redstart1_blf.jpegredstart2_blf.jpeg

Jeg fik lov at sætte ring på en 2K han Grønirisk (Chloris chloris) og en 2K Gransanger (Phylloscopus collybita). I den situation - med fuglene i hånden - indser man virkelig, hvor stor en størrelsesforskel der er på dem.

simon_blf.jpegsimon_samuel_lighthouse.jpeg
Jeg tager en tornirisk ud af nettet, mens Samuel kigger længselsfuldt ud mod alle de mulige hvidvingede måger.

Mens vi gik netrunder i pendulfart mellem stationshaven og fyrhaven, var det også muligt at følge lidt med i trækket. Det var måske nok gået lidt i stå ude over havet, men en enkelt Trane (Grus grus) var dog ude at vende, og årets første Canadagås (Branta canadiensis) samt en trækkende han og hun Skeand (Spatula clypeata) blev meldt af David, som i dag sad på Sydhukket, helt oppe på toppen af den høje bunker.

dma_morgenobs.jpeg
David tronede den virkelig som konge af Sydhukket i dag. 

For småfuglene så det bedre ud i dag end længe. På en af netrunderne i stationshaven, hørte vi pludselig en Bomlærke (Emberiza calandra) synge ude fra p-pladsen, en fåtallig gæst på Hukket. Vi alarmerede David, som sad med godt udsyn til den, og det lykkedes ham at få et foto.

emberiza_calandra.jpeg
Bomlærke på p-pladsen. David insisterer på, at den bør hedde Kornværling - "til den dag han dør", siger han.

Se dagens optællingstotal fra Blåvands Huk her.

amanda_lighthouse.jpeg
Amanda på en af netrunderne med en god fangst.

Sven Bødker kom ud på formiddagen på besøg med wienerbrød og insisterede på, at Samuel skulle lære at spise det, "because it's Danish". Amanda og Sven fik en god snak om de danske havørne. Hun har har skrevet bachelorprojekt om GPS-mærkede havørne, og Svens kone, Karin Gustausen, er redekoordinator for havørnene ved Filsø. Og så var der selvfølgelig også tid til flere røverhistorier om, hvordan "den rigtige ungdom" var i 50'erne og 60'erne.

Folk: Amanda, Samuel, David, Bent, Simon