Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (115)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Maj med april i bassen

mandag 3. maj 2021
Rødhalse, vendehals og ugle
af Rasmus G. Momme

Vækkeuret ringede 04:40… selvom man godt vidste, at det ville ske (man havde jo trods alt selv sat alarmen...) så var det stadig med en del søvn i øjnene, at vi sjoskede afsted ud og åbnede net. Alle trætte ovenpå en lang, men helt igennem FANTASTISK dag på Fanø i går. 

Efter morgenens mærkning, kunne man ikke helt lade være med at stille sig selv spørgsmålet: Er det april igen? Efter flere dages artsvariation med overtal af munk, løvs- og gransanger, var det tilbage til Rødhalse (Erithacus rubecula) og Fuglekonger (Regulus regulus) som dagens mest talrige arter. Ikke at det gjorde noget, det var bare lidt pudsigt – men de er måske de eneste arter der er benhårde nok til at trække i nordvestenvinden, som vi igen hygger os med her på Hukket efter flere dage med øst.

Meeeeen det er maj! Don't let the weather fool you - og hele 3 Gærdesangere (Curruca curruca) gik i nettet, samt ikke mindst: Sæsonens fjerde Vendehals (Jynx torquilla)! Den art er bare ren guf i hånden, og siden Simon nu var den eneste der ikke havde prøvet at mærke én, blev han naturligvis tilkaldt og fik lov til at ringmærke den. Han var meget MEGET glad skulle vi hilse og sige! Efter standarden genfangede vi den Vendehals som jeg havde mærket - det er formentlig dén der har siddet og sunget hele dagen i haven. 

IMG 6193
Genfangst af Vendehals

De bedste highlights fra dagens obs, som Simon stod for, var 1 Sortstrubet lom (Gavia arctica), 2 Alm. kjove (Stercorarius parasiticus), 316 Suler (Morus bassanus), næsten 200 Rødlommer (Gavia stellata) og 2 Rider (Rissa tridactyla). 

Tallene fra dagens observation kan ses her. 

ildfugl
Min første Lille ildfugl (Lycaena phlaeas) for i år <3

 Mine forældre kom besøg til middag, og havde taget en masse lækker frokost med til os alle. Svend, som var kommet forbi med plexiglas til Samuels natsværmerfælde OG med nye rullegardiner til ringmærkningslab'et (taaak!), blev og spiste med, og det var super hyggeligt! Efterfølgende tog mine forældre og jeg en lille tur til Skallingen: når de nu var på disse kanter, skulle de jo lige se noget af det mest storslåede natur vi har her i Danmark! Vejret var skønt, solen var høj, og bedst som man troede, det ikke kunne blive bedre, skræmte vi en Skovhornugle (Asio otus) op fra det eneste krat i miles omkreds! Hold op, hvor var den fed!

skovhornskovhorn2
En fed, fed oplevelse at flushe en Skovhornugle fra det sagnomspundne "Krondyr-krat" på Skallingen.

tornirisk
En lækker Tornirisk (Linaria cannabina) på vejen hjem - tror aldrig jeg har set så flot farvet en han!?!

 

Dagens mærkning:

Rødhals: 24
Munk: 2
Sangdrossel: 1
Vendehals: 1
Solsort: 3
Fuglekonge: 4
Løvsanger: 1
Gransanger: 1
Gærdesanger: 3