Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (108)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Regn og blæst og rengøring

tirsdag 4. maj 2021
Husgerninger og en rastende kjove
af Amanda Johannisson

Vi var idag forberedte på ikke at kunne åbne nogen net til ringmærkning, da det trak op til hård blæst og regn hele dagen. Men selvom vi har sådanne dage, kan man altid få tiden til at gå med andre opgaver i huset. Vi fik støvsuget hele hytten og ringlaboratoriet i stationshaven, og fik indtastet al data vi manglede fra sæsonen. Så lidt produktive har vi trods alt følt os.

Samuel stod for morgenobsen. Han var også forberedt på blæst og regn, og satte sig derfor i sabinebunkeren lidt nord for fyret, hvor man kan sidde i rimelig tørvejr og læ. Det var ikke det store træk, der forekom, men alligevel nogle lidt pudsige oplevelser han fik. Først to krikænder (Anas crecca) der fløj nord, derefter to krikænder mod syd, efterfuglt at endnu to krikænder mod nord, og slutteligt fire krikænder mod syd. Mon det bare har været det samme par der er fløjet frem og tilbage, og så lige taget noget venner med på sidste passering af bunkeren? Mod slutningen af obsen stødte han på en rastende kjove (mellem eller almindelig), hvilket vi ser ret sjældent, da de ofte befinder sig et godt stykke ude på havet.

Se tallene for dagens havobservation på DOFbasen her.

Rasmus' forældre kom på besøg i løbet af formiddagen, og da det klarede op i en lille times tid, kunne han vise dem rundt i fyrhaven. Heldigt nok fik de fanget en sangdrossel (Turdus philomelos) i helgolandsrusen, og dagens ringmærkning blev reddet med en enkelt fugl.

Ringmærkning: sangdrossel 1

Folk: Rasmus, Samuel, Amanda