Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Optimisme i Nordvestenvinden

tirsdag 18. maj 2021
af Rasmus G. Momme

Dejligt at være tilbage i Blåvand!

Simon og jeg er jo vendt tilbage til det vestjyske efter en veloverstået ungdomslejr med DOF Ung i Skagen. På trods af lidt omskifteligt vejr, og en enkelt dag med heldagsregn (hvilket ikke blev mildnet af meldinger om Storskråpe hernede fra…) endte det med at blive 4 helt vildt fede dage, med masser af fugle og det bedste selskab man kunne ønske sig!

Som Simon også skrev i går, så er Merit ankommet, og skal være her sæsonen ud. Det er allerede hyggeligt, så det tegner jo bare super godt!

Det var Simon, Merit og jeg, der stod for mærkningen her til morgen. Vejret var lidt køligt, rimelig vindstille fra nordvestlig retning, og lidt diset til at starte med. Vi savner stadig varme og sydlige vinde – men man må tage hvad man kan få. Efter netåbning, under morgenmaden, sad vi og gættede på hvor mange fugle vi mon ville mærke i dag: 20? 25? over 30?
Optimisme er en god ting, og vi havde måske rigeligt af den, for vi skød lidt over de blot 17 fugle der fik ring på i dag. Til gengæld var der rigtig god spredning på arter, med hele 10 arter. Højdepunktet var helt klart 4 Stære (Sturnus vulgaris) der pludselig sad i samme net. Det er bare nogle helt vanvittigt smukke fugle, og på trods af at de både hænger godt fast i nettet, skriger, skider og lugter... så nyder man dem alligevel!

IMG 7363
Dagens stære: 2 hunner og 2 hanner


Ringmærkning: 
1 Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus),
2 Gransanger (Chiffchaff, Phylloscopus collybita)
3 Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Fuglekonge (Goldcrest, Regulus regulus)
1 Tornsanger (Whitethroat, Curruca communis)
1 Havesanger (Garden Warbler, Sylvia borin)
1 Lille Gråsisken (Lesser Redpoll, Acanthis flammea/cabaret) 
2 Rødhals (Robin, Erithacus rubecula)
1 Jernspurv (Dunnock, Prunella modularis)
4 Stær (Starling, Sturnus vulgaris)

I alt: 17 mærkninger

 

Sam stod for dagens observationer. Der var ikke det store at berette, men højdepunkterne blev Havørn (Haliaeetus albicilla) og en Alm. kjove (Stercorarius parasiticus). 
Se dagens tal her.

Her til middag tog Simon afsted mod Aarhus, hvor han skal møde nye roomies til hans kollektiv, og her til aften er Merit og Sam gået ned i Mosen for at lede efter Blåhals (Luscinia svecica) mens jeg har skrevet bloggen - og om lidt når de er tilbage står menuen på resterne af den lækre gryde pasta, som Merit og jeg lavede i går.

Til sidst vil jeg bare slutte med et par flere af mine skud af gårsdagens helt store juvel: Rødrygget Svale (Cecropis daurica). 
Læs bloggen i går for at høre om vores twitch af den, men jeg blev bare lige nødt til at dele lidt flere billeder – for jeg tror ærlig talt, at vi alle 4 har levet højt på den oplevelse hele dagen i dag også! :-D

svale blog

svale blog 3

svale

 

Folk på stationen: Merit, Samuel, Simon, Rasmus