Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En fin mængde arter, trods få fugle

onsdag 19. maj 2021
af Merit Lenk

Så blev det min tur til at deltage i blogskrivning! Det er skønt at være tilbage på stationen, og det har, ikke overraskende, taget ingen tid at føle sig hjemme blandt de super flinke frivillige, der er her. Jeg glæder mig til alle de fugle og oplevelser, som de næste ugers tid vil bringe! 

I dag var dog først en roligere dag, hvor ringmærkningen, som Rasmus og jeg stod for, ikke bød på særligt mange fugle. Man kunne mærke, at vinden havde taget lidt til siden i går, men det ændrede ikke meget på hverken hvor mange fugle eller hvilke arter, der kiggede forbi. 
På trods af, at der ikke var super mange fugle, så er jeg dog rigtig glad for artsdiversiteten. Der var nemlig hele 10 arter fordelt på dagens 18 ringmærkninger, og det er da egentligt en ganske god kvote, synes jeg! Dertil kommer også en Jernspurv (Prunella modularis), der var blandt dagens genfangster, som bringer dagstotalen op på fine 11 arter. 
Jeg blev især glad for, at både en Gulbug (Hippolais icterina) og en Grønirisk (Chloris chloris) gik i nettet. Begge er arter, som jeg ikke har fået set meget i hånden før, og de er bare begge så skønne!

Efter den standardiserede ringmærkning var ovre, prøvede vi at lokke en af de Gøge (Cuculus canorus) i nettet, som vi har set flyve rundt tæt på haverne de sidste par dage. Det blev dog ikke rigtig til noget, så resten af nettene blev lukket klokken 13.

IMG 7424Dagens fine Gulbug. Foto: Rasmus Momme

19.05.2021_Blavand_Denmark_53.JPG

 Den dejlige Grønirisk. Foto: Samuel Perfect

Ringmærkning:

2 Løvsangere (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus),
3 Gransangere (Chiffchaff, Phylloscopus collybita)
1 Gulbug (Icterine Warbler, Hippolais icterina)
3 Munke (Blackcap, Sylvia atricapilla)
2 Havesangere (Garden Warbler, Sylvia borin)
2 Tornsangere (Whitethroat, Curruca communis)
2 Gærdesangere (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Rødhals (Robin, Erithacus rubecula)
1 Grønirisk (Greenfinch, Chloris chloris)
1 Lille Gråsisken (Lesser Redpoll, Acanthis flammea/cabaret

I alt: 18 mærkninger

 

Hvad dagens observationerne angår, fik Samuel både set 3 Småspover (Whimbrel, Numenius phaeopus) og 2 Storspover (Curlew, Numenius arquata). Interessant var også de 2 Sortstrubede Bynkefugle (Stonechat, Saxicola rubicola), som så ud til at trække nord. Så vidt jeg kan se, er det de første i år her, som ligner, at de kunne have trukket! Åbenbart er det ikke en art, man så ofte lægger mærke til på træk. 
Af andre nævneværdige arter var der en Almindelig Kjove (Arctic Skua, Stercorarius parasiticus), en god mængde Sortænder (Common Scoter, Melanitta nigra) og også en enkelt Gråsæl (Grey Seal, Halichoerus grypus), som alle var en tur forbi hukket. 

Alle dagens observationer kan ses her

 

Om formiddagen kiggede Bent forbi, og han havde taget en pakke med fra byen, som vi har glædet os til: en ny lampe til natsværmerne! Nu må vi se, hvad den kan lokke til. Jeg glæder mig i hvert fald til at få et første lille indblik i natsværmere!

Eftermiddagen har ellers primært stået på middagslur og lidt rengøring, og jeg tror, at vi alle vil forsøge at gå lidt tidligere i seng i aften igen. 

Folk på stationen: Bent, Rasmus, Samuel, Merit