Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

SÅ HYGGER VI!!...! <3

fredag 21. maj 2021
...hvad f*ck skal man ellers lave i lortevejret...?
af Rasmus G. Momme

Så er endnu en dag gået her i Blåvand!

Jeg føler at jeg har gået og sagt det her siden marts…
og jeg ved godt at det snart lyder trivielt…
MEN NU VIL JEG EDDERBRODYLME GERNE SNART HAVE FORÅR!!!...!
Hele dagen har været regn og blæst, og det føles satme som om vi er i slutningen af en dårlig november!...

*suk*

*trækker vejret*

*tæller til 10

MEN!
Her i Blåvand giver vi ikke op så let! Og hvis der er én ting vi kan finde ud af – så er det saftsusemig at hygge. Så dagen i dag gik fra at være våd og trist, til simpelthen at blive fyldt med rå-hygge! 
Disclaimer: Det er ikke mange billeder vi har fået taget af hyggen – det har vi simpelthen hygget os for meget til at huske at tage... I må tage vores ord for det <3

Vi var allerede i går aftes klar over, at det nok ikke ville være muligt at sætte net op – men ikke desto mindre stod Sam og Merit bravt op kl. 04:00 og konstaterede at…
ja... det blæste for meget!

Sam tog ud på morgenobsen ret tidligt, og senere joinede både Simon, Merit og jeg, og søgte i læ på nordsiden af bunkeren på Sydhukket. Det regnede heldigvis ikke så meget om formiddagen, så det skulle vise sig at blive nogle, om ikke ophidsende, så i hvert fald udemærkede timer. Højdepunkterne blev 4 Sortterne (Chlidonias niger), et par Rider (Rissa tridactyla), op mod 70 trækkende Alm. Ryler (Calidris alpina), og ikke mindst en gigantisk, lækker Rovterne (Hydroprogne caspia), der dovent men målrettet trak mod syd.

Dagens tal kan ses her.

Efter trækobs fik Sam og jeg klaret lidt data, og efterfølgende ankom Bent, og han og Sam var simpelthen så produktive, at de både nåede en tur i Mosen og fandt - ENDELIG - årets første Rødryggede Tornskade (Lania cullorio), og nåede også at sætte indhegning op omkring de ynglende Dværgterner (Sternula albifrons) nede på stranden. Jeg var senere med til at slæbe skilte med ”hold jer væk” skrift på derned, og det var altså helt fantastisk at se de bittesmå terner ligge på reder rundt omkring på bart sand.

20210521 172752Sam og undertegnede - glade og våde - i færd med at opsætte skilte, så turister og godtfolk forhåbentlig fatter, at de IKKE skal gå ind over yngleområdet!


I mellemtiden gik Merit, som den overskuds-queen hun er, simpelthen i fuld gang med det skønne projekt at lave kanelsnurrer. Så da de var bagt, gik meste af eftermiddagen gik simpelthen med at sidde i sofaerne go drikke te og kaffe og spise (voldsomt) lækkre kager, og bare snakke om alt muligt – ren hygge! 

Her til aften ankom David, så vi endte simpelthen med at være hele 7 samlet til aftensmaden, hvor menuen stod på mega lækre vietnamesiske friske forårsruller. MUMS!

 

 

Oooooog ved I hvilken dag det er imorgen?!?!:
IMORGEN ER DET SIMONS FØDSELDAG - HURRA, HURRA, HURAAAAAA!

Vi glæder os meget til at fejre ham imorgen <3

 

IMG 7495
Et enkelt billede fra dagens høst fra natsværmerfælden: Lille Vinsværmer (Deilephila porcellus) - et vanvittigt smukt dyr!