Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (100)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Så blev der fejret!

lørdag 22. maj 2021
af Merit Lenk

I dag var vejret så knap så godt, men det var jo egentligt også lidt okay - sådan kunne man få sovet længe, og om morgenen kunne vi i al ro nyde de lækre boller, som Line havde lavet til anledningen, mens regnen stille trommede på vinduerne. For i dag har Simon haft fødselsdag!! Og det skulle jo fejres, så der blev lavet godt med mad og kage om formiddagen, hvilket der nu jo var god tid til, og til frokost kom Simons familie så.

IMG 7517
Fødselsdagsbarnet glæder sig over sine gaver. Foto: Rasmus Momme. 

IMG 7529
Så skal der spises! Foto: Samuel Perfect. 

Det blev til en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor vi endda kunne demonstrere lidt ringmærkning for Simons familie, hvilket især børnene var begejstrede for. Hen mod eftermiddagen havde regnen da også stoppet, og vinden kunne også have været værre. På de små ca. halvanden timer fik vi jo 6 nye fugle i nettene, hvilket vi var ret tilfredse med! 

Dagens afslappede, ikke-standardiserede ringmærkning:

2 Løvsangere (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus),
1 Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Stær (Starling, Sturnus vulgaris)
1 Grå Fluesnapper (Spotted Flycatcher, Muscicapa striata)
1 Rødstjert (Redstart, Phoenicurus phoenicurus)

I alt: 6 mærkninger

Derudover var Anders Zuschlag forbi stationen i formiddags for at tage sig af ringmærkningsdatabasen. Det indebar både nogle opdateringer til programmet, som vi bruger til at indtaste dataene, noget hjælp med redigering og indtastning af lidt mere bøvlet data og til slut også næsten det allervigtigste: en backup.
Planen er, at han også kommer igen i morgen, hvor vi desværre ikke længere kan byde på boller, men til gengæld på kage. Så det er da også hyggeligt :)

Som jeg jo har antydet, så var der hverken standardiseret observation eller ringmærkning i morges. Der var simpelthen for meget vind og regn til det.
Alligevel kom David, Samuel og Bent ud på stranden, for de ville færdiggøre indhegningen til Dværgternerne (Little Tern, Sternula albifrons). Det blev da også gjort! Der blev talt 15 terner, der sad i det afgrænsede område! Det var vi alle meget glade over, og vi krydser fingre for, at så mange som muligt stadig er der. 
Kort efter, at indhegningen var færdig, kørte der nemlig flere fartøjer igennem det frisk afspærrede område, uden at tage hensyn til hverken skilte, snore eller den vinkende Samuel, der prøvede at gøre dem opmærksomme på, at de skulle passe på. Øv altså! Lad os håbe, at de fleste Dværgterner stadig er der, men det må vi tjekke i morgen. Det virker desværre meget usandsynligt, at de alle skulle være kommet godt fra det. 

Jeg vil dog nødigt ende dagens blog på en så trist tone, da dagen jo egentligt var rigtig dejlig op til det punkt!
Altså vil vi alle ønske Simon alt godt og endnu en gang tillyke, og jeg siger tak for en super hyggelig dag! Vi har da i hvert fald også kage til i morgen, og det klager man jo aldrig over :D

Folk på stationen: Anders, Bent, David, Line, Merit, Rasmus, Samuel, Simon, Simons Familie