Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Op af bakke!

mandag 24. maj 2021
af David Manstrup

Vejr: kraftig søndenvind (10ms), halvdårlig sigt (10-15 km) og stadig i den kolde ende (7-11) grd i forhold til vi er slut maj. Det er ikke opskriften på fugle ved hukket. 

Henrik og undertegnede satte os vanen tro på sydhukket, for at havobse. Vinden var lidt en udfordring, da der ikke var meget læ i de skaldede klitrækker. Men til sidst fandt vi et sted, hvor vi kunne sidde nogenlunde i læ. Der var ikke ret meget bevægelse over havet. Enkelte rødlommer, lomvier og suler fløj fortrinvis nord igennem formiddagen. 
Trækobsens højdepunkt blev en nordtrækkende 2k sorthovedet måge, som er ny årsart for hukket. En længe ventet årsart, da der ofte bliver set flere individer i løbet af et forår, og nu er vi ret sent henne på sæsonen. 

Efter obs gik Henrik og jeg en god lang tur i mosen, og lidt over kallesmærsk hede for at tjekke lidt giftige og nordlige krat. Der var ikke noget udover det sædvanlige, men vi fik gået omkring 10 km i alt i jagten på noget stort. 

Ringmærkningen forløb også i den stille ende af skalaen. Ringmærkerne Merit, Samuel og Simon ringmærkede 8 nye fugle. Intet usædvanligt imellem, men jeg tror en husrødstjert gav lidt varme i kroppen, for de hårdtarbejdende ringmærkere.
Dagens ringmærkningstotaler ser således ud:
Bogfinke 1,Tornsanger 1, Gærdesanger 1, Grønsisken 2, Husrødstjert 1, Gransanger 2. 
Gronsisken2 Grønsiskener gik i nettet. Foto Simon Græsbøl.

husrodstjert
Husrødstjert. Foto: Samuel Perfect

Det begyndte at regne nonstop fra middagstid. Så der var tid til både en online fuglequiz, spisning af pandekager og en lille lur på sofaen. Fuglestationsliv som vi kender det! 
Vi håber på i morgen kunne blive lidt mere spændende, med svage sydøstlige vinde og regn i nat! 

Samuel fortsætter desuden arbejdet med at kigge på natsværmere, og han fik nogle gode fotos i kassen i dag. Han kunne desuden berette om at der var trukket en gammaugle, som er en god trækgæst herude.
natsvaermerChocolate-tip ( Lille Måneplet, Clostera curtula)

natsvaermer 1Rustic Shoulder-knot (Aksugle, Apamea sordens)

natsvaermer 2Pine Beauty (Fyrreugle, Panolis flammea)

(DMA)