Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Varme - ENDELIG

fredag 4. juni 2021
Badning og bugging
af Rasmus G. Momme

Det er blevet sommer!!?!

Fra at man for 3 dage siden startede morgenobsen iført flyverdragt, er det nu nærmest blevet så varmt at man istedet sveder tran og  savner sine shorts efter 3. netrunde! Og hvor spørsgmålet før i tiden var om man burde tage et par sokker mere udenpå, overvejer man nu blot om det ikke ville være smart, at smøre endnu et lag faktor 50 på sine allerede lidt forbrændte skuldre.

For SEVANS det er dejligt <3

Der var dømt hitmageri i dag! Jeg havde svoret at jeg ville lave heldagsmærkning (det skulle vise sig ikke heeelt at ske) samme med Taïma og Merit, og Sam og Simon var til gengæld draget ud i felten for at luske. Men der var ærlig talt ikke mange fugle i omløb… en gulbug (Hippolais icterina) og en kærsanger (Acrocephalus palustris) blev dagens sjoveste mærkede, og på trods af at Merit og jeg holdt fast i håbet om der pludselig ville sidde fuglEN, var vi efter 9 timer med kun 15 mærkede fugle godt trætte, og besluttede os for at lukke.

Dagens Ringmærkning:
2 Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus)
2 Gransanger (Chiffchaff, Phylloscopus collybita)
1 Gulbug (Icterine Warbler, Hippolais icterina)
1 Kærsanger (Marsh warbler, Acrocephalus palustris)
6 Lille Gråsisken (Lesser Redpoll, Acanthis cabaret
1 Gærdesanger (Lesser whitethroat, Curruca curruca)
1 Skovspurv (Tree sparrow, Passer montanus)
1 Grønirisk (Greenfinch, Carduelis chloris)

I alt: 15 mærkninger

 IMG 5489
Almindelig Tigerspinder (Spilosoma lubricipeda) fra natsværmerfælden


Simon havde til gengæld held i sprøjten, og fandt en Markpiber (Anthus campestris) ved det hemmelige krat! Vildt sejt, men den forsvandt desværre inden han kunne nå at få dokumenteret den, og den blev desværre ikke genfundet... Men fedt at vide, at der fatkisk kommer fugle til - og spændende arter endda!!
Da nettene var lukkede, og Simon var hjemme, var det tid til badning! Hold kæft hvor har jeg savnet at have oprigtig lyst til at hoppe i havet – men det var intet mindre end stinkende varmt kl. 13, så det var bare skønt at blive kølet af, og bagefter ligge og tørre i solen. Vi gentager succesen i morgen ;-)
Sam havde været på en længere cykeltur helt til Ho og Tipmosen. Han havde ikke set mange fugle, men havde til gengæld set vildt mange fede kryb og kravl. Da han var hjemme, viste han mig et billede af en Spættet Bredpande (Pyrgus malvae), som han havde fotograferet ved Tipmosen. Det fik Simon, Merit, Taïma og jeg til at køre derned efter badning for at prøve at finde en -den er nemlig ret så sjælden, og ville være ny art for os alle. Men spættet bredpande fandt vi ingen af… men at Nyeng stå i fuldt flor var næsten en bedre oplevelse – det var vanvittig smukt. Og vi fandt heldigvis lidt andre gode kryb.

metalvinge
Grøn køllesværmer (Adscita statices) fra Nyeng


IMG 5530
Der fotograferes biller ;-) noget må man jo lave, når man kun kan finde invertebrater i Tipmosen... det kan være I ser fotos af dem, på senere blogopslag!

 

Folk på stationen: Merit, Taïma, Samuel, Simon, Rasmus