Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Min sidste aften - for denne omgang <3

mandag 14. juni 2021
- Karmindompap og Kagesmovs
af Rasmus G. Momme

Så blev det min sidste aften her på Blåvand Fuglestation... snif
Det har virkelig været et super fedt ophold! Jeg er så glad for alt det jeg har lært herovre, alle de oplevelser jeg har fået - og vigtigst af alt - de hyggelige mennesker jeg har kunnet dele oplevelserne med! Tak Sam, Amanda, Merit, Taïma og Simon - I gjorde det her forår til noget særligt <3

Menuen idag bød på forholdsvis kraftig vind fra vestlig retning fra morgen til aften... wuhu?!
Merit og Sam stod for ringmærkningen, og jeg gik ud for at prøve at obse lidt. Efter alle gårsdagens Skråper rundt omrking i landet, måtte det da være muligt at hive en hjem her ved Blåvand?!
Men der skete ikke meget over havet - dog trak næsten 800 Sortænder (Melanitta nigra) forbi på den 1,5 time jeg nåede at stå på Sydhukket, inden Merit skrev at der var røget en Karmindompap (Carpodacus erythrinus) i nettet. Jeg gik således tilbage til stationen og nød denne brune skønhed sammen med de andre, og blev og hjalp med at lukke net efter de sidste par runder. Under netlukingen fik Merit i øvrigt øje på et vildt flot insekt: Det viste sig at være en Spindehveps, og det er arten Caenolyda reticulata, som er vist mildest talt er pisse sjælden i Danmark! Så det var nice :-D

image2 2
En meget glad Merit, med sin første Karmindompap!

IMG 9413
Caenolyda reticulata - vildt sjælden og vildt flot!

 

Dagens ringmærkning:

  • 1 Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus)
  • 1 Tornsanger (Common Whitethroat, Curruca communis
  • 2 Hvid vipstjert (White Wagtail, Motacilla alba)
  • 1 Skovspurv (Tree Sparrow, Passer monatnus)
  • 1 Tornirisk (Linnet, Linaria cannabina)
  • 1 Karmindompap (Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus)

 

IMG 6091
Den "voksne" af dagens 2 ringmærkede Hvide Vipstjerter 

Her til eftermiddag fik vi klaret indskrivning af de sidste recapture-data, så nu skulle det meste være iorden. Svend Aage kom med kage, så det var jo bare dejligt, og jeg fik sagt godt farvel til både ham og John. Der skal lyde et kæmpe tak fra Mig til de to og Bent! Der har ikke været andet end venlighed, velvilje, hjælp og smil fra deres side, mens jeg har været her!

IMG 6045
En smuk Nonne (Lymantria monacha) fra morgenens natsværmerfangst

Mens Merit og Sam hver tog sig en velfortjent lur, satte jeg mig lidt ud på hukket igen. Det føltes på en måde meget rigtigt, at afslutte min sidste eftermiddag for denne omgang med lidt trækkende Sortænder og Lommer - og 4 trækkende Lomvier (Uria aalge) var en fin bonus oveni!

Se tallene både for morgen og aften her

 

Nu har Sam lavet lækker, vegansk lasagne, og Merit har været så skøn at abge en kage - så nu står den på film og smovs!

Kys kys og tak for denne gang!