Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.
Endnu en god dag med mange vadere!
Nå, så blev det endelig min tur til at skrive mit første blogindlæg for blåvand fuglestation. Da jeg skal være på stationen de næste 3 måneder, kan jeg lige starte med en kort introduktion af mig selv. Jeg hedder Sebastian og er 19 år gammel. Dette er mit første ophold på en fuglestation, og jeg skal være her som observatør sammen Jonas hele efteråret. Det bliver mega godt!
Dagen i dag startede for mit vedkomne ude på hukket sammen med Jonas, Lise og Isabel. Her var der et kæmpe ryk-ind af vadere, som underholdte de 4 timer vi observerede i i dag. Ligesom dagen i går bestod vaderne i høj grad af arter som islandsk ryle (Calidris canutus), lille kobbersneppe (Limosa lapponica) og almindelig ryle (Calidris alpina). Dog havde vi i dag en del flere strandhjejler (Pluvialis squatarola), hvilket altid er en fed fugl at se.
Strandskader og islandske ryler. Foto af STH
Af de lidt mere bemærkelsesværdige observationer i dag kan nævnes bla. krumnæbbet ryle (Calidris ferruginea), sortterne (Chlidonias niger) og den langtidsstationære storkjove (Stercorarius skua).
Sortterne. Foto af STH
Dagens observationer kan ses her:
Hele det fantastiske vadefugletræk i Blåvand har virkelig været en skuljt diamant for mig, da jeg aldrig rigtig har gjort mig nogle specielle tanker om det. Det har disse dage dog ændret gevaldigt på. At se hundredevis af smukke vadefugle hamre igennem langs vandkanten er virkelig noget alle burde opleve.
Efter morgenobsen sluttede valgte de fleste (inklusiv mig selv) at indhente en smule søvn. Dette gav fornyet energi, og vi var derfor nogle stykker der tog på en eftermiddags tur i området. Jeg tog på stranden og mosen, og Jonas og Michaela tog til tre-master. Stranden gav okay med fugle, men ikke ligefrem mange. Jeg havde nemlig glemt at tjekke tidevandstabellen... Nå, men udbyttet lød på almindelig kjove (Stercorarius parasiticus), krumnæbbet ryle og nogle sortterner. Mosen gav blot en sivsanger (Acrocephalus schoenobaenus). Denne fik dog pulsen lidt op, da det jo netop er tid for vandsanger. Dette var dog kun en sivsanger. Vandsangeren må blive i morgen;)
Krumnæbbede ryler. Foto af STH
Samuel kunne berette om en mosegris som først blev fundet død, hvorefter han kom tilbage nogle minutter senere til en hugorm der nu kunne nyde sin aftensmad. Dette kan ses nedenfor:
Fotos: Samuel
Her til aften sidder Samuel ude og obser det sidste, hvorefter vi alle snart smutter i seng, så vi er klar til i morgen.
Ringmærkning:
- 2 Havesanger
- 1 Sangdrossel
- 1 Gulbug
- ¨1 Tornsanger
I alt: 5 nye fugle
- STH
Folk på stationen: Samuel Perfect, Taïma Lorentzen, Jonas Pedersen, Isabel Hunter, Lise Hykkelbjerg, Michaela , Sébastien Delaëre, Sebastian Thorup Hansen.