Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Mandag på en mandag

mandag 1. november 2021
Endnu en stille dag
af Sebastian Thorup Hansen

Vinden i dag indbød hverken til det ene eller det andet. - Tværtimod faktisk, indbød det netop ikke til ringmærkning med 12-13 m/s fra syd. Dette betød naturligvis, at jeg havde selskab ude på obsen. Selskab i dag var yderst tiltrængt, da der virkelig ikke kom mange fugle...

Om morgenen kunne vi varme os på et par fine havlitter (long-tailed duck) som slog vejen forbi Blåvands huk. Et par hvinænder (goldeneyes) og en ung dværgmåge (little gull) valgte på samme vis også at vise sig for vores teleskoper, hvilket ikke var helt dårligt. Vi havde selvfølgelig en forhåbning om en fugl af den lidt sjældnere kaliber (thorshane (grey phalarope) for eksempel), men det blev desværre ikke i dag.

Efter obsen gik vi lidt længere nordpå og satte os, da vi stadig mangler både brilleand (surf scoter) og amerikansk sortand (black scoter) til vores liste:( Rimelig vildt at der ikke er blevet set hverken den ene eller den anden and i Blåvands-området hele efteråret, hvis man ser bort fra en enkelt i Vejers. 

I dag er vel også en passende dag at give en update på listen. Vi er nået op på hele 31 arter (og dermed 31%), hvilket vi faktisk er ret tilfredse med. Af "oplagte" på listen som vi stadig mangler er islom (great nothern diver), brun løvsanger (dusky warbler), himalayasanger (Humes leaf warbler), de to ænder (ducks), gråmåge (glaucous gull), lunde (puffin), samt en af de uventede;) Målet er 35 inden vi forlader stationen d. 15 november. 

Af de 31 arter som vi nu har nået, har vi, for at være ærlig, været skidegode til at ramme plet. Den bairdsryle (Bairds' sandpiper) der blev set i uge 42, var en af de jokere som vi havde sat på listen. At vi rammer plet med den, må siges at være rimelig godt klaret!

Udover denne har vi fået den dyre schwarz løvsanger (Radde's warbler), samt de næsten forventelige østlige specialiteter, som naturligvis har stået på listen. 

IMG_0382.jpeg

Den opdaterede liste:)

Efter andetjekket i morges har dagen stået på ren afslapning, så vi er klar til at give liv i den kommende uge. Det har været super rart bare at tage en dag hvor vi slappede af hele dagen efter morgenobsen. Jeg kan faktisk ikke huske sidste gang, hvor vi ikke har lusket om eftermiddagen. Det må næsten være en gang i midten af september. 

I morgen lover de også sydlige/sydvestige vinde, dog ikke nær så kraftige som idag, men dog kombineret med en smule regnvejr. Jeg ved ikke helt hvad det skulle kunne bringe, men det finder vi vel ud af i morgen:)

Ses

STH

Folk: Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Hanelie Sidhu,