Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En anderledes morgenobs

onsdag 3. november 2021
Morgenobsen i dag bød en del arter der normalt ikke ses på obsen...
af Sebastian Thorup Hansen

Hola

Endnu dag er overstået her i Blåvand, og i dag var en de lidt sjovere morgenobser med en masse forskellige arter. Okay, måske ikke en masse forskellige, men nok til at holde den efterhånden smule udkørte observatør underholdt i de 3 standardtimer. 

Det startede med at jeg kunne høre en grønspætte (green woodpecker) kalde fra fyrhaven. Her sendte jeg en lille tankebøn om den ikke nok ville gå i nettet, og ringede også til Jonas for at sige han lige skulle tjekke fyrhaven. Da Grønspætten er en lidt større fugl har den lettere ved at flyve ud af nettene. Det var derfor essentielt, at Jonas var til stede så snart den fløj i, hvis vi skulle gøre os forhåbninger om at fange den. Desværre så det ikke ud til at den var fløjet i, hvilket den på fin vis bekræftede ved at vise sig for mig ude i klitterne. Her landede den både i vagttårnet, samt i klitterne. En spøjs adfærd jeg ikke tidligere har set fra grønspætte. 

IMG_0412.PNG

Grønspætte

Dagens mærkning:
maerkning_03-11.png

Ellers bød morgenobsen på trækkende sølvhejre (great egret), skovsneppe (woodcock) og husrødstjert (black redstart). En halvspøjs artssammensætning...

Dagens observationer kan ses her

Efter morgenobsen tog Jonas og jeg ud til Grønningen igen i dag for at tjekke det lange krat, samt det løse. Det gav desværre ikke den forventede sjældne fugl, hvilket jo egentlig er ret forventligt. Sjældne fugle er sjældne. Selv i Blåvand;)

Til aften har vi spist en ond ond omgang hjemmelavet burger, og set filmen "cast away". Ikke dårligt.

Det var vist alles für heute

Au revoir

STH

Folk: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen og Hanelie Sidhu