Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En kold og kedelig dag

torsdag 4. november 2021
En dag som virkelig ikke bød på særlig mange fugle. Nettene kunne dog levere mere end obsen.
af Sebastian Thorup Hansen

I dag blev vi fra morgenstunden mødt af en massiv tåge, som ikke just gav mig de største forhåbninger til den morgenobs jeg var på vej ud til. Ydermere kunne Jonas lige informere mig om at den var rigtig koldt derude i dag, så jeg måske burde tage et ekstra lag tøj på ift. hvad jeg plejer. En rigtig venlig advarsel må man sige, som jeg på fornem vis valgte at ignorere. En af mine dårligere beslutninger må jeg desværre indrømme...

Ude på obsen havde tågen sat en total prop i trækket. Der trak absolut ingenting, og jeg sad derfor og trillede tommelfingre de første to timer. Dette gav mig heldigvis en masse tid til at tænke over hvad fremtiden skulle bringe. Spoiler: Jeg blev ikke spor klogere:)

Dagens (sparsommelige) observationer kan ses her

I nettene skete der en smule mere, og højdepunktet her var en fin rødtoppet fuglekonge (firecrest) som fik sat en ring om benet. Eller var der okay med aktivitet (datoen taget i betragtning), og Jonas holdte af den grund nettene oppe lidt længere. Efter en nul-runde valgte han dog at lukke alligevel. 

IMG_20211104_100514879_HDR.jpg

El-firecresto (rødtoppet fuglekonge/firecrest)

Dagens mærkning:
maerkning_04-11.png

Herefter stod den på lidt rester fra i går, hvilket jo altid er luksus. Efterfølgende tog vi alle ud og birdede lidt mere. Jonas luskede hukket, mens jeg tjekkede lidt ænder. En dicipling vi ellers ikke har givet noget som helst tid dette efterår, da vi har fokuseret på krattene. Et hurtigt kig på listen afslører imidlertid, at vi mangler alle ænderne, så jeg tog en for holdet i dag. 

Det var desværre stadig en smule tåget, så jeg kunne kun tjekke de ænder der lå tættest. Her kunne jeg kun presse et par fløjlsænder (velvet scoter) og nogle havlitter (long-tailed duck) ud af det. 

Slutteligt luskede vi begge sydhukket og lidt sommerhusområder, som ikke gav det store.

Så er der vist ikke mere at berette om dagen i dag...

Take care

STH

Folk: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen og Hanelie Sidhu