Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (108)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Mejser i nettene...

tirsdag 18. januar 2022
...og Havlitter på havet
af Merit Lenk

Vinden har aftaget en del siden i går, så jeg startede morgenen ude på sydhukket. Der trak utroligt lidt, men jeg blev specielt glad for de 7 Fløjlsænder (Velvet Scoter, Melanitta fusca), der fløj nordpå. Derudover nød jeg meget de mange Havlitter (Long-tailed Duck, Clangula hyemalis) - mine første! - og Sortænder (Common Scoter, Melanitta nigra), som lå og rastede ret tæt på kysten. 

Alle dagens observationer kan ses her

IMG_0593.jpg
Indbegrebet af et doku-foto - man kan lige genkende, at det er en Havlit (Long-tailed Duck, Clangula hyemalis), og ikke rigtig meget mere end det. Foto: Merit Lenk

Da jeg kom tilbage til stationen, var Svend Aage og Bent der, og de gik snart i gang med at male i køkkenet igen. Jeg tror dog, at de blev færdige i dag. 

IMG_0615.jpgBent og Svend Aage maler køkkenet. Foto: Merit Lenk

Mens de malede, fik jeg åbnet net. Det blev næsten en fuld bingoplade af mejsearter, hvilket gjorde ondt i fingrene - men jeg er glad for mejserne alligevel!

IMG_0831.jpgEn af de fine Musvitter (Great Tit, Parus major), der blev fanget i dag. Foto: Merit Lenk

IMG_0821.jpg
Dagens Sortmejse (Coal TitPeriparus ater) - nok min yndlingsmejse. Foto: Merit Lenk

Desuden fik jeg ringmærket årets første fugl! Det blev en fin Bogfinke-han. 

Dagens ringmærkninger:
1 Bogfinke (Chaffinch, Fringilla coelebs)

Dagens genfangster:
1 Blåmejse (Blue Tit, Cyanistes caeruleus)
3 Musvit (Great Tit, Parus major)
1 Sortmejse (Coal TitPeriparus ater)
1 Solsort (Blackbird, Turdus merula

I alt: 1 ringmærkning, 6 genfangster

 

På eftermiddagen kiggede David også forbi stationen, hvor han gik en tur på stranden. Det resulterede blandt andet i en Kaspisk Måge (Caspian Gull, Larus cachinnans)

 

Som nogle måske allerede ved, er der blevet indsamlet rigtig mange natsværmer-data i løbet af 2021, til stor del takket være en kæmpe indsats af Samuel Perfect, som har brugt utallige timer på at bestemme nattens tillokkede individer. I samarbejde er Sam og jeg i sidste uge blevet færdige med at indtaste alt dette data på Naturbasen under stationens bruger.
Det blev til 3123 observationer i alt, fordelt på 393 arter, og interesserede kan se observationerne her (vær dog opmærksom på, at dette muligvis kræver, at man logger ind som bruger). Jeg har forhåbninger om, at de frivillige her på stationen også fremtidigt vil indtaste data dér, hvis (når) der bliver fanget natsværmere igen :)

 

Nu, hvor jeg allerede har fået set de ønskede Havlitter (Long-tailed Duck, Clangula hyemalis), må jeg vist finde en ny fokusart for opholdet. David og jeg har joket om Ismåge (Ivory Gull, Pagophila eburnea), men jeg tror, at jeg skal finde et mere realistisk mål... Men man kan jo altid drømme! 

Vi ses i morgen, til hvad der ligner begyndelsen af torsdagens storm! 

 

Folk på stationen: Bent, Svend Aage, David, Merit