Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Vinden tager til...

onsdag 19. januar 2022
...og bringer en dejlig måge med sig!
af Merit Lenk

Vejret har i dag primært været gråt, lidt vådt og frem for alt blæsende. Gode forudsætninger for at tjekke måger, i hvert fald sammenlignet med alle andre muligheder, som jo ikke rigtigt eksisterer i det her vejr - man kan i hvert fald hverken slå net op eller lave en afslappet obs på Sydhukket. Man kunne jo smutte en tur i sabinebunkeren, og jeg var lige ved, men der har jeg nu mere forhåbninger om i morgen.
Så derfor gik turen altså ud på hukket, da lyset var blevet så kraftigt, som det nu engang bliver i dag. Jeg tjekkede først Sydhukket og så nord for pælerækken, i håb om at finde en Kaspisk Måge (Caspian Gull, Larus cachinnans) eller måske en sjov and blandt Sortænderne (Common Scoter, Melanitta nigra). 

Det blev til hverken eller, men da jeg vendte mig om fra skopet, hvor jeg lige havde kigget på nogle Havlitter (Long-tailed Duck, Clangula hyemalis) igen igen, som lå meget tæt på, fik jeg alligevel set en lidt speciel måge. Og nej, det var ikke Ismågen (Ivory Gull, Pagophila eburnea), som jeg har ønsket mig i går, men "bare" en Ride (Kittiwake, Rissa tridactyla) - alligevel en af de fineste måger, der er.
Efter en del tid på Helgoland sidste år (hvor der er mange ynglende Rider) har jeg lært at elske denne art - men at se en ungfugl, som jeg virkeligt kun så en håndfuld gange på Helgoland, er stadig en helt særlig Blåvand-special for mig, og jeg bliver glad hver gang. 

Formiddagens diverse observationer kan ses her på DOFbasens hjemmeside

Der er ikke rigtig andet at sige i dag, udover at både stationens kedeldragt og brændeovn virkelig gør det kolde liv herude behageligt - og det kommer nok til at gælde resten af min tid her, tænker jeg... Så tak for de investeringer, de er life-savers!!

 

Vi ses i morgen! Jeg glæder mig til at se, hvad sabinebunkeren leverer denne gang. 

 

Folk på stationen: Merit