Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Dagens highlight: sand?

torsdag 20. januar 2022
Det var der i hvert fald meget af...
af Merit Lenk

Hej igen derude! I dag stod den på obs fra sabinebunkeren, da der var lovet godt med vind. Og det blev det også til, for middelvinden nåede helt op omkring 19 m/s fra NNV i morges, kort inden jeg smuttede ud mod bunkeren. Jeg havde tænkt, at jeg ville tage vejen igennem mosen, netop for at undgå at blive udsat for alt for meget sandfygning, men der tog jeg åbenbart fejl.
Jeg har aldrig før haft så meget sand i øjnene af at gå i mosen, og turen tog da også betydeligt længere end de 25 minutter, som jeg ellers plejer at sætte af til det. Det var nok også delvist grundet, at min sædvanlige rute gennem klitterne fra mosen til bunkeren var blæst væk, så jeg skulle finde ud af, hvor den nu var endt denne gang - og så i modvind med voldsom sandfygning. 

På vejen ud mod bunkeren fulgtes jeg lidt med en flok på 20 Sjaggere (Fieldfare, Turdus pilaris), der, ligesom mig selv, næsten forgæves forsøgte at komme nordpå. Jeg fik også skræmt 12 Agerhøns (Grey Partridge, Perdix perdix) op, der havde gemt sig tæt på vejen. Begge er arter jeg faktisk ikke har set meget til her på hukket, så dem blev jeg glad for.  

Men når de fugle, man ser på vejen ud til en obs, er bedre end fuglene på selve obsen, så må turen derud enten have været rigtig god, eller obsen har været ret så ringe. I dag var det desværre det sidste, og de eneste egentligt nævneværdige fugle var en Snespurv (Snow Bunting, Plectrophenax nivalis) og en Lomvie/Alk (Guillemot/Razorbill, Uria aalge/Alca torda), der begge fløj forbi i løbet af den første halve time.
De (få) resterende observationer kan som altid ses her på DOFbasen. 

Efter to timers obs, som tilsammen gav 8 observationer, gav jeg op for i dag. Jeg blæste praktisk talt hjem, og jeg tror næsten, at hvis jeg var hoppet, så ville jeg være fløjet resten af vejen. Men jeg valgte i stedet at gå og nyde det egentligt meget smukke vejr. Det lignede lidt, at man gik på skyer, da sandet fygede så meget omkring fødderne. Det var en ret spøjs oplevelse. Alt i alt efterlod i dag alligevel et godt indtryk - det var sjovt at opleve denne vejrekstrem igen. Men i morgen ser vinden heldigvis ud til at stilne lidt af, så man kan få set lidt flere fugle, og det vil jeg også se frem til. 

IMG_1032.jpgPælerækken forsvinder i sandskyerne. Foto: Merit Lenk

Vi ses i morgen!

 

Folk på stationen: Merit