Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (121)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Blæst over hav

lørdag 9. april 2022
Og fuglesafari!
af Mikkel Bello


Dagen startede med havobs igen sammen med Henrik og Menno og ingen ringmærkning. Vinden har lagt sigt siden igår, men er stadig for stærk til at slå nettene ud.
Havobsen var meget stille og rolig. Menno noterede idag, og brugte Trektellen appen. Vi er begyndt at skrive vores observationer ind  i Trektellen ud over i dofbasen, og jeg vil prøve med appen imorgen! Én art skal nævnes og det er en nord trækkende havterne som er en af de første observationer af arten i år derudover havde vi sæsonens første alk men ellers en kedelig morgen!

Da vi er færdige møder vi Sven Dall som er på vej ud, men vi lover ca 0 fugle så han tager med tilbage på stationen. Menno og jeg tager på tur rundt i området og fanger Henrik på vejen og kører efter ham ud til hestefoldene ved Hvidbjerg Camping hvor vi finder de to Sortryggede vipstjerte som han havde set et par dage forinden.  Vi tager videre til Grønningen og videre til Skallingen, men finder ikke noget af interesse, vi handler på tilbagevejen.

Tilbage på stationen inviterer Sven os med til Værnengene og det takker vi ja til.
Vi vil lave et fælles birdrace og se hvor mange arter vi kan presse ud af stedet. Jeg gætter på at vi ser 43 arter, Menno gætter på 48 og Sven lidt kægt på 60 arter. Vi ser hurtigt nogle skestorke og nogle flotte Store Kobbersnepper og en masse Bremgæs. De skal da lige kigges igennem, der kunne jo stå en rødhalset? Der skulle ikke gå mere en 5 minutter så har vi også fundet en! Meget flot fugl som jager lidt efter nogle af bremgæsne. Vi viser en Tysk mand fuglen som han bliver meget glad for at se! Det må være dagens fugl!
rhs.jpg
Rødhalset Gås, Værnengene. Foto: Mikkel Bello

Nå men vi fortsætter og for lige så stille samlet arter ind og ender med en total på 45 arter! De bliver lagt på Dofbasen, men først i morgen vil jeg opdatere med den fulde liste.
sks.jpg
Stor Kobbersneppe, som var svær at digiscope da den var for tæt på! Foto: Mikkel Bello

I skrivende stund sidder jeg og gaber. Det har været en lang og aktiv dag, men en god en med en fed art, og godt selskab. I morgen håber jeg på lidt flere fugle at tælle på havet. Sov godt!

skes.jpg
Skestork. Foto: Mikkel Bello


Dagens Observationer: Blåvand og Værnengene