Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (108)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Vi faldt på hukket

torsdag 18. august 2022
En sindsyg dag idag med kæmpefald af afrikatrækkere!
af Jonas Pedersen

Så for satan gutterne og gutinderne. Iaften der mener jeg det virkelig. Find det bedste sidde-legeme frem i har, åben en flask champagne og hør så godt efter.

Vi starter med at få obsen overstået, for den var virkelig ikke et lyspunkt idag. 23 trækkende canadagæs(Canada goose) og 2 1k sorthovedet måger(Mediterranean gull)... ja, det var det. Så kan vi komme videre.

For der har nemlig være småfuglefald idag, og det har bare været sygt lækkert.
Vi havde set på vejrudsigten at det skulle regne godt om morgenen. Vi stod op og tjekkede vejret ved åbnetid men det pissede godt ned. Så vi tog lige en time mere på øjet, og det var perfekt timet. For da vi stod op dryppede det let og regnen var liiiige ved at være ovre. Så Lise og jeg smækkede nettene op.

Bare på gåturen til fyret havde jeg 6 løvsangere(Willow warbler), 2 rødstjerter(Redstart) og en gærdesanger(Lesser whitethroat). På hegnet ved stationen sad der 5 løvsangere(Willow warbler). Så vidste vi jo godt hvad klokken havde slået. Så var det sgu bare igang.

Vi smækkede noget rugbrød i mavsen og derefter var vi ude på runde. Og det gik bare mega godt idag. Mange løvsanger(Willow warblers) i starten, sjovt nok havde vi et ordentligt ryk af 2k+(adulte) fugle. Senere op ad dagen tog de brogede fluesnappere(Pied flycatchers) over, og de endte med at være de mest talrige idag. Fandme crazy med flere brogede end løvser. Det er virkelig bare en dejlig fugl, både i felten og hånden.
IMG_20220818_135520.jpg
(Der blev arbejdet hårdt i laboratiet)
IMG_20220818_144652.jpg
(En 2k+ løvsanger(Willow warbler), fuglen her har "glemt" at fælde en af de mellemste dækfjer, den fjer er altså fra sidste vinter)

Men ja, Lise og jeg kæmpede bravt, Sebastian var også med på et par runder og det var godt med noget hjælp idag. Vi havde også et par highlights, bla. 2 2k+ sivsangere(Sedge warblers), 2 nye vendehalse(Wrynecks)!! og en vendehals(wryneck) genfangst.
Screenshot_20220818-204901.jpg
(En af dagens stjerner, Vendehals(wryneck). Bare en megalækker fugl på alle måder!)

Fra Sebastian og gæsterne på Stationens side blev der bare lusket igennem. Vesterled, østerled, nord om fyret og sydhukket(Sandkassen blev også tjekket meget grundigt af Sebastian, han ædlede en fin ristet hotdog!) blev tjekket grundigt. Der var fugle over det hele, og dem der blev set i felten var ikke ringmærkede! Så der har været en seriøs bevægelse igennem dagen.
Vi nåede glædeligt op på de 100 mærkede
Ringmærkning:
18-08.png

Vi lukkede halv seks om aftenen da vi gerne lige vill ud og luske lidt. Det var godt timet da militæret lige nøjagtigt stoppede med at skyde så vi kunne tjekke mosen. Her var billedet det samme, 15 løvsanger(Willow warblers), 15 brogede fluesnappere(Pied flycatchers), Rødrygget tornskade(Red backed shrike). Jamen man kunne blive ved, det har været dejligt.

Vi har forsøgt at finde frem til hvor mange fugle der har været i hukområdet her idag.
Som minimum 3 vendehalse(wryneck) hvoraf en fra igår. Der blev yderligere set 1 vendehals(Wryneck) uden ring, men vi fangede også vendehals efter den obs så vi kan ikke være sikre.
Løvsangere(Willow warbler) og brogede fluesnapper(Pied flycatcher) har nok været rimelig lige i antal, vi fangede dog flere brogede fluesnappere og det virkede til at de dominerede op ad dagen hvor løvserne var mere aktive om morgenen. Deruodover er der set en rødrygget tornskade(Red backed shrike), 5 grå fluesnappere(Spotted flycatcher), 2 bynkefugle(Whinchat), 3 stenpikkere(Wheatear) også ringmærkede vi en rørsanger(reed warbler) og 2 sivsangere(Sedge warbler). Af de store tal, formentlig 125 af både løvsanger(willow warbler) og broget fluesnappere(Pied flycatcher), med løvsangerne om morgenen og de brogede op ad dagen. Havesanger(garden warbler) 25, de er jo skulky, men vi mærkede en del og de er svære at se i felten. Rødstjert(redstart) 8, Tornsanger(Common whitethroat) 10, gulbug(Icterine warbler) 10.

Til aften serverede vores kære gæst Alex Rosendal en omgang fisketapas med sild, laks, fiskefilet og selvfølgelig... øl! Hold da op, det var altså lige hvad man havde brug for efter sådan en dag.

Nu er det simpelthen tid til noget afslapning og derefter i seng. Jeg håber der også har været et lækkert fald af småfugle der hvor i har birdet! Men hvis ikke, så er i jo velkomne i Blåvand!
Godnat folkens!

-JP

Folk på stationen: Ole Friis Larsen, Alex Rosendal, David Manstrup, Bent Jakobsen, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, og en lykkelig, på grænsen til at falde om af træthed, lille dreng(Jonas Pedersen)