Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En dag til glemmeren

søndag 28. august 2022
En stille dag på kontoret med en morgenobs i sabinen som gav lidt kjover, dværgmåger og suler
af Sebastian Thorup Hansen

Godaften:)

Til de få (udover mine forældre) som i spænding har ventet på dagens blog, må jeg desværre skuffe, da det sgu har været en tynd omgang i dag... Vinden var kraftig fra NNV og vi campede derfor i sabinebunkeren under dagens standardiserede obs. Det blev til 3 timer for Lise og mit vedkomne, og en smule mere for Jonas', da han prøvede at presse det sidste ud af citronen, men som desværre ikke gav den ønskede belønning:/

Dagens højdepunkter består af en (ret tidlig) havlit (long-tailed duck), 8 almindelige kjover (arctic skua), 136 krikænder (teal duck) og 20 trækkende stenpikkere (wheatear). Ikke prængende, I know, men vi hyggede os nu gevaldigt (hvilket jo er det vigtigste). I bunkeren sad nemlig både Jonas, Lise, Marie, Henrik, David og undertegnede. Så kan man jo ikke andet end at have det sjovt:)

Dagens observationer kan ses her

I dag måtte vi desværre også sige tschüss til Marie som skulle tilbage til Tyskland da hun vist havde en bachelor der ikke skrev sig selv. Det har været en kæmpe fornøjelse at have hende her i en uges tid med Merit og vi håber (og regner med) at hun kommer tilbage senere på efteråret. Fingers crossed!

IMG_3599.JPG

Marie på sin vandring tilbage til Tyskland

Ellers blev dagen brugt på en tiltrængt middagslur, samt et par afsnit klovn. Årets første nuggasta (nuggets, pasta og ketchup) blev også indtaget, hvilket stadig er en vidunderlig ret. Diverse gøremål blev også udført, såsom rengøring, dobbelttjekning af ringmærkningsdata og madlavning. 

Tjaa, som sagt virkelig ikke den bedste dag herude på Danmarks vestligste punkt. Men disse dage kommer jo også en gang i mellem. Hvis alle dage var gode dage ville de jo ikke være gode, vel?

I morgen har vejrudsigten givet mig forhåbninger om en forringet gentagelse af dagens observationer, hvilket ikke just er opmuntrende. Og det bliver desværre bare lille mig derude helt alene:( Set med positive øjne kan jeg jo nærmest kun blive positivt overrasket over dagen i morgen, hvilket jo også er spændende i en vis forstand. 

Ses

STH

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf og Sebastian Thorup Hansen