Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En dejlig dag med få fugle

mandag 29. august 2022
En vandrefalk på obsen og en spurvehøg i nettene.
af Jonas Pedersen

Godaften alle kære bloglæsere, jeg håber virkelig at i sidder blødt idag og at i har jeres bedste læskende drik ved jeres side. For idag bliver det ihvertfald hyggeligt.

Dagen startede ud som alle andre dage gør. Med forventningen om at det nok skal blive godt. Første stille dag efter en ordentlig omgang N og NV de sidste par dage. Der skulle da ske et eller andet. Det var smukt højtryksvejr idag med en klar himmel og en ordentlig omgang sol.

Lise og jeg fik smækket nettene op idag og det gik da fint idag. Vi kan bestemt mærke at vi er begyndt at fange flere rødstjerter, og uanset antal så er det sgu bare en dejlig fugl. Jeg holdte nettene åbne til kl 14:30 idag og vi nåede da et antal af fugle, størstedelen af mærkningerne er dog fra de lokale skovspurvefamilier som virkelig gæstede nettene idag. Tilgengæld kom der en overraskelse da jeg på en runde flushede en spurvehøg ind i nettet. Den fløj hurtigt efter ud igen ad et hul som jeg godt nok skal have lappet. Heldigvis røg den direkte ind i et andet net så jeg fik plukket den stille og roligt ud, og Lise kunne få smækket en ring på den lille 1k han:

IMG_3619.jpg
IMG_3626.jpg
Fuglen er en 1k pga de brune kanter på overvingedækfjererne og en han da den er en bette en.
Ringmærkning:
29-08.png

På obsen er der også ting at berette. Sebastian havde efterårets anden trækkende vandrefalk, det er jo altid en lækker en. Så havde han sgu også en måske-obs på en Odinshane. Der kom en lille vader trækkende fra nord med sort maske, mørk overside og flaksende vingeslag.
Desværre besluttede den sig for at vende hurtigt om at flyve tilbage mod nord?!?!? Det gør trækkende vadere sgu nærmest aldrig, men den smuttede bare derudaf. Fuglen blev selvfølgelig grundigt eftersøgt af vores kære observatør. Men den dukkede ikke op.
Dagens obs

Af andre ting kom Bent tilbage fra en storbyferie og det er vi glade for! Vi havde en super dag hvor Sebastian og Lise smækkede nogle pandekager sammen mens jeg passede nettene og Bent holdte øje med rovfugletrækket, han havde bla. dværgfalk 1, Canadagås 8.
Så spiste vi lækre pandekager og hyggede i gården.
IMG_20220829_151123.jpg

Til slut tog vi en ordentlig lusketur på Skallingen hvor vi så lidt rovfugle bla. Blå kærhøg, dværgfalk og diverse rørhøge og tårnfalke. Der var også et fint fald af stenpikkere men ellers ikke så mange småfugle.

Til slut har vi lavet en lækker grøntsagsret som jeg nu vil gå ind og nyde.
Husk altid! Hvis man ikke går i felten, så ser man aldrig det der måske kunne være derude.
Og vi skal forhelvede da se nogle gode fugle, så ud og birde med jer!!!!
God aften dejlige bloglæsere
-JP

Folk: Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg, Bent Jakobsen og Jonas Pedersen