Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (47)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Det begynder sgu at lugte af efterår...

onsdag 31. august 2022
Med trækkende dværgfalk (merlin) og munke (blackcap) i krattene kan vi så småt ane efteråret:)
af Sebastian Thorup Hansen

Hola

I dag var en klar forbedring fra i går, hvilket jo kun kan bidrage til det gode humør her på stationen. Ude på obsen havde jeg selskab af 2xHenrik i form af en Læssøe og en Böhmer. 

Fuglemæssigt havde vi en okay dag, som lå lige i underkanten af det godkendte. Højdepunkterne var 3 dværgfalke (merlin), 2 sortterner (black tern), 60 rødstrubede lommer (red-throated diver) samt en fin fiskeørn (osprey). Og med munke (blackcaps) i krattene begynder vi virkelig at kunne smage efteråret herude. Det er dog stadig hovedsageligt fluesnappere (flycatchers) og rødstjerter (redstarts) vi fanger i nettene, så det er stadig det tidlige efterår vi er i. 

IMG_3672.PNG

En spurvehøg (sparrow hawk)

Dagens observationer kan ses her

Nettene derimod kunne præstere en smule mere, da vi havde en rigtig flot skovsanger (wood warbler) i dag. Af tal kan de prale af 10 løvsangere (willow warbler, 6 brogede fluesnappere (pied flycatchers), 4 rødstjerter (redstarts), 1 rørsanger (reed warbler) og 6 havesangere (garden warlers). Så en okay diversitet, hvilket jo altid er dejligt. Jeg var specielt glad for mærkningen, da jeg fik mærket nogle af mine første fugle i dag. Så jeg fik prøvet både havesangere, tornsanger og brogede fluesnappere i dag. Fandme fedt!

IMG_3673.PNG

Rødstjert

Totalen for august lyder hermed på 697 fugle, hvilket er det største tal siden 2008! Og her var en stor andel sortmejser. Så hvis man regner det fra, skal vi faktisk helt tilbage til 2002 for at finde en august der overgår. Det kan vi jo ikke andet end at være tilfredse med:) 

Specielt fedt er følelsen af at man bliver markant bedre nærmest by the minute. Jeg lærer konstant ting af både Jonas og Lise, så det er bare super nice! Det er sgu noget hardcore shit det der med fældningsgrænser osv, men som så meget andet er det vel bare at tage det fra en ende af. Der skal læses bøger, ses vidoer og terpes igennem. Ja jeg er sgu nærmest tilbage på skolebænken igen hah. Dette er dog en smule federe;)

IMG_3674.PNG

Skovsanger

Det var vist alt jeg kunne berette om den sidste dag her i august. Umiddelbart vil vi kalde august for godkendt med flere rigtig gode sub-arter. Desværre udeblev SU-arter, men det må vi indhente i september så!

Ses i morgen!

STH

Folk på stationen: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen og Henrik Læssøe