Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (200)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Sylviafest i nettene

fredag 9. september 2022
Over halvdelen af dagens mærkningstotalt var dejlige munke og havesangere
af Lise

Hejsa :)

Det er efterhånden længe siden jeg har skrevet et blogindlæg herinde, da jeg lige var et smut forbi hovedstaden henover weekenden og har haft kompetente blogskrivere på sagen efter jeg kom tilbage. Men nu skal i ikke snydes for dagens oplevelser featuring Lise.

Da vækkeuret ringede i morges var jeg lidt bange for at nattens regn skulle drukne morgenens ringmærkning. Heldigvis var morgenen "tør" og vi smuttede rundt og åbnede haverne. Jonas og jeg havde dog lige til en start lidt forskellige tanker om hvad dagen kunne bringe; Jeg har efterhånden lært af drengene at en god dag for trækfugle i området, er en halvsnusket dag med lidt regn og skyer. Derfor havde jeg ok store forventninger til noget sjovt i nettene, modsat hovedringmærkeren. Han skulle lige op i omdrejning her til morges, men sylviaer(munke og havesangere) på første runde virkede ligesom en energiindsprøjtning. Han får sagt på vej tilbage med fuglene "det er giftigt! der kunne lige så godt ligge en høgesanger i nettet" - og så kendte vi ham igen <33

Det blev til 28 fugle i nettene totalt idag, hvoraf 18 var sylvia. Det er sjovt hvordan der er dominans af enkelte fugle nogle dage:

 Skaermbillede_2022-09-09_224403.png

Sebastian havde en 2 dværgfalke, 26 alm kjover og en sortterne som highligts. Det er altså en del mere stille end de tidligere dages subarter, og krydser til listen. Han kom med ned og fik ringmærket lidt fugle direkte efter standardtid.

Dagens obs kan ses her:
Dagens observationer

Jeg var væk i et par timer henover frokost idag, og drengene går rundt og ringmærker imens. Da jeg befinder en times kørsel fra nettene, får jeg en zello melding om at der er 8 halemejser(!!) i nettene. Jeg går ikke super meget op i de sjældne ringmærkningsarter, og drengene ved at de almindelige og søde/flotte arter er vigtigere for mig. Halemejser er en art jeg viiirkelig gerne vil ringmærke, så det gør virkelig ondt.
Jeg aner intet lusket ved situationen, før jeg kommer hjem og ser Sebastian ligne en flækket træsko.. Drengene har altså kedet sig på netrunde og fået den geniale ide at få mig til at tro at de havde halemejser et par timer efter jeg er kørt. Må sige at de får 10/10 for udførelse - god prank gutter :))

Her til eftermiddag er Jonas taget hjem til Uldum for at nyde lidt familietid og fejring af hans nye liv som voksen 21-årig. Derefter tog Sebastian og jeg ned i mosen for at tjekke om der var kommet nogle fede arter til. Man må sige at vi havde en godkent liste af arter. Først ser vi en rødrygget tornskade, hvilket giver håb for sjove ting. Nogle skridt længere henne af stien, ser vi noget hoppe rundt og trykke sig meget effektivt i nogle buske. Først efter den har fløjet rundt mellem buske i lidt tid ser vi at det er en skovsanger - det synes jeg personlig er MEGA fedt, da jeg kun har set den i nettene indtil nu. Ellers kan der nævnes agerhøns, ung blå kærhøg, ung rørhøg, og et godt antal af rødstjerter. Vi kom også rigtig tæt på en ræv ved den nordlige branddam, da den skulle ned og have sig en tår vand. Det må næsten være en af dem fra parkeringpladsen der er vant til mennesker, for vi stod kun nogle få meter fra den mens den gjorde sin ting. Vild nok oplevelse!

Da jonas er hjemme, er der ingen net åbne imorgen og vi må nøjes med at finde høgesangeren og andre rariteter ude på obsen og på lusk senere på dagen. Imorgen bliver god!

Nu smutter vi til køjs - over and out.

Folk på stationen: Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg og Jonas Pedersen