Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (262)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En kæmpe dag for de sodfarvede

fredag 16. september 2022
En stor dag med hele 25 sodfarvede skråper i dag!
af Sebastian Thorup Hansen

Bonjour

Til dem så ikke allerede har set det på dofbasen, kan jeg afsløre, at vi har haft en rigtig god dag for de sodfarvede skråper i dag med hele 25 nordtrækkende individer! Allerede fra første teleskop-panorering blev de første to skråper set og så vidste vi godt hvad klokken var slået...

Det var dog ikke helt overraksende at i dag ville blive god, da vinden skulle gå i VNV i stedet for NV. Kæmpe forskel i know, men jeg så informere de ikke-lokale at jo tættere på sydvest vinden er, jo bedre. Det er også derfor at vi i morgen ikke har helt ligeså høje forventninger som til i dag, dag vinden er i NNV. Så må vi se i morgen om oraklet Sebastian får ret i sin forudsigelse. 

Det var desværre kun i de første timer at vinden så rigtig god ud, da vinden drejde mod nord allerede klokken 10. Det døde derfor ud her og vi kunne tage hjem med god samvittighed efter at have hevet den ene sodskråpe ud af horisonten efter den anden. Simpelthen bare en ren fornøjelse. Hold nu æft mand!

Udover de utallige (men stadig talte) sodfarvede skråper kom der også en vold fed lille kjove lige i smasken på os inde i bunkeren og jeg nåede derfor at få et par billeder af den:

033814D0-68E2-43D1-8460-506EC9302649_1_201_a.jpeg 1k lille kjove

Ret heldigt at jeg fik nogle pics af den i dag, da min taske gik i stykker i morges og jeg derfor valgte at lade kameraet ligge på stationen (det regnede og blæste). En glemt stol fik mig dog til at løbe tilbage stationen og der fik en pludselig indskydelse mig til at pakke kameraet ind i en plastikpose og hive det med i bunkeren. En god og lidt tilfældig beslutning. 

 Dagens observationer kan ses her

 Det var også med forskellig intensivitet der blev obset i dag, og vi havde en fra teamet der pludeslig blev totalt overvældet af alle de skråper, at hun simpelthen prøvede at tælle dem på indersiden af hendes øjenlåg. De tal kan dog ikke findes på dofbasen. Dem må i spørge hende om personligt, hvis hun vil offentliggøre dem;)

IMG_3835.JPG

Det skal også lige tilføjes at vi i går havde en mulig lille kjove, som efter gennemkigning af lidt billeder kan konkluderes ganske rigtigt at være en lille kjove. Så både i dag og i går har vi haft en småkjove. Fandme dejligt! Og endda en listeart som nu er oppe på hele 15 afkrydsede. Vi nærmer os de magiske 35 art for art <3 

Igen i morgen lover de kraftig vind, så ingen ringmærkning desværre. Men forhåbentlig får vi en fin lille sabinemåge som belønning for alt det hårde arbejde i bunkeren de seneste dage. Vi krydser!

Folk: Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen og Jonas Pedersen.