Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Hvad skal man sige... Blåvand bliver bare ved og ved!!!!

søndag 25. september 2022
Endnu en yderst godkendt dag med husrødstjert, ringdrossel og lille fluesnapper.
af Jonas Pedersen

Godaften mine kære bloglæsere. Det er med stor glæde at jeg vender tilbage til jer. Der er nemlig mange mange gode ting at nævne idag.

Så derfor, kære læsere.
Derfor vil jeg bede jer om at placere jeres kroppe på et blødt legeme. Finde frem en progressiv og sublim dåse, dåsen skal gerne indeholde en læskende væske. I aften kører jeg den igen ind med en politisk korrekt bryg af humle og malt. Den smager dejligt af en lang dag i felten. Det er som om at sådanne brygge som denne, får bedre smag jo længere man har været i felten. Derfor er der idag en stor stor smag i denne dåse. For jeg har bare været i felten hele dagen mand. Det har satme også været godt. Hold da **** der har været godt med fugle idag.

Dagen startede ud som igår, vi har jo stadigvæk haft ringmærkningskurus her til morgen så der var massere af hjælp til at åbne net. Det gik veldigt snabt også var det ind til morgenmad, David og Andreas smuttede ud på morgenobs og min far, Kurt, joinede dem i lidt tid. Obsen bød ikke på noget sindsygt, men lidt bjergvippere og ander småfugle. Efterfølgende tog Kurt til Reginevej og nuppede en liten biten rødtoppet fuglekonge.
Dagens obs

I ringmærkningen gik det mega godt. Mange fugle og lækker artsdiversitet. Highligts idag var nok rørsanger og en gammel hun husrødstjert! Den var fandme lækker. Vi nuppede også lige sæsonens tredje store flagspætte. Og Merit fik hendes ønskede topmejse at se! Dejligt dejligt. Derudover blev der jo nørdet fældningsgrænser, håndteringsmetoder mm. Det var godt!

DSC06493DSC06476

25-09.png

Vi lukkede omkring en kl 12. Bla. fordi jeg var ret fysisk udmattet efter megen snak og mærkning. Derudover skulle de kære kursister jo også hjem. Det gjaldte også for Merit og Simon som desværre måtte forlade os. Det var dejligt at have jer på besøg. Vi glæder os til at i kommer igen:)

Andreas tog ud og luskede og nuppede også en rødtoppet i tipmosen. Derefter vendte han også snuden igen. Men kommer jo igen senere!

Efter mærkningen spiste vi en god frokost sammen og på trods af min træthed skulle jeg jo ud og luske. Kursisterne tog hjem, men jeg tog med min far på skallingen. Nu skulle der produceres! Og produceres blev der!

Godt ude i krattene på den sydlige del af Skallingen havde vi en virkelig god sjat rørspurve, 80 styk cirka. Virkelig mange. Vi kunne også lige luske sæsonens første ringdrossel op! Ifølge dofbasen er det den første i DK dette efterår. Fandme stærkt! Derefter gik vi på spunsen uden det helt store. Men så er der tid til at nyde den storslåede natur helt derude på kanten af verden.
_MG_7894.JPG

Dagens drossel

Lise og Adam smuttede i mosen for at luske... efter svampe:) De nuppede også lige en krondyr-obs og så en 4-5 kronhjorte der løb rundt og brølede efter de lækre damer, og hinanden. Det var fedt! Se billeder fra deres eventyr:

IMG 20220926 111151IMG 20220926 111228

Da min far havde smidt mig af ved stationen var jeg meget tæt på at gå ind og lægge mig.
Men det er jo Blåvand, og vi skal give alle andre lokalitet i DK baghjul. Så jeg måtte ud, jeg følte den virkelig idag. Det lugtede sgu af efterår og det var første tur i år hvor jeg luskede i jakke. Mega nice stemning og jeg var bare in the zone. Og det gav også! 2 rødstjerter, mange rørspurve og en mega lækker 1k lille fluesnapper! Så kom dagens fugl sgu i bogen. Mega nice.

 _MG_7906.JPG
(Lille fluesnapper 1k. Fuglen havde lyse spidser på de store dækfjer hvilket betyder det er en ungfugl fra i år. Der var desværre ikke meget lys så billedet viser ikke denne karakter da det er godt grynet)

Nu sidder jeg her, og er ufatteligt træt. Muligvis det trætteste jeg har været i lang tid(en uge eller to) og nyder duften af Adam og Lises nyplukkede aftensmad. Lokalt dyrket selvfølgelig:) Det bliver godt.

Imorgen bliver vejret hårdt, man kunne endda vælge at sove længe imorgen. Men måske jeg hopper i bunkeren og obser lidt. Vi ser tiden an. Data kommer måske først på imorgen da vi har mulighede for at slappe af.
Kære bloglæsere, det var vidst alt for idag. Jeg håber i har nydt jeres dag ligeså meget som jeg har nydt min.
Det er vigtigt at sætte pris på livet. Vi får ikke noget der er så progressivt, sublimt og superlativt som livet. Livet er fantastisk!
Vi ses
-JP

Folk: David Manstrup, Lise Hykkelbjerg, Henning Ettrup,Simon Langvad Græsbøll Iversen, Merit Lenk, Adam Søderdahl, Dina Mustafa, Andreas Kristian Pedersen, Louise Johannesen, Bent Jakobse, Kurt Willumsen og Jonas Pedersen