Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (100)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En halvtør dag i halvvådt vejr

onsdag 28. september 2022
Dagen bød ikke på mange fugle, men en ny beboer ved navn Hakkehans
af Adam Søderdahl

Godaften i stuerne,

Endnu en dag går på hæld, og sikke en dag det har været! Eller... En dag har det i hvert fald været. Selvom vejret i dag har virket giftigt med lidt smådryp og skyer, gav nettene ikke det vilde antal fugle. Til gengæld fik vi nogle fine arter i hånden, og tid til at nørde videre i fældningsgrænser og kønsbestemmele af de fugle vi fik. 

På den anden side var det måske helt ok at dagen ikke blev en 100 dag eller det der er værre, da vi har været en ringmærker nede det meste af dagen. Lise har nemlig været på onlinekursus for ambitiøse akademikere det meste af formiddagen. Hvad hun lavede der, undrer vi os stadig meget over. Heldigvis kunne vi overrække en gave til Lise da hun blev færdig med kurset og kunne være med til ringmærkningen igen. Hun kom lige i tide til at ringmærke en dejlig jernspurv, der i nettet viste sig at være vært for adkillige hundrede fuglelus. Derfor blev posen fint sat til side til Lise, som kunne få glæde af de mange venner :) 

Dagens hihlights i nettene var en flot 2k+ rødtoppet fuglekonge han og en fin 1k rørspurv. Derudover var der et fint antal af grå- og grønsiskener, der stort set alle sammen blev taget i samme net på samme runde. DSC06591 DNDSC06618 DN

Dagens ringmærkningstal:

 28-09.png

Vi har også fået en ny beboer på stationen. Hakkehans, en 1k flagspætte som vi for nyligt ringmærkede, ser ud til at have en særlig præferance for stationshaven. Vi håber han bliver hængende lidt, så vi kan nå at se ham fælde færdig, da hans fjerdragt lige nu bedst kan beskrives som decideret sjusket. 

Dagens obs skulle også vise sig at være en halvtynd kop te men og bød på lidt bjergvipstjerter og siskener. Se dagens tal her.

Til aften blev vi forkælet af Jonas med en god omgang station stew, med mange bønner og gulerødder, så øjnene er skarpe til i morgens mange fugle. Faktisk ser i morgen så lovende ud, at Jonas ligefrem har lovet blåstjert! Men det har han gjort før, så jeg har efterhåndnen lært at tage det med et gran salt. Hvis ikke andet bliver det fedt med en dag med lidt flere fugle, og det tør man godt håbe på. 

Nu skal vi nyde et afsnit med Nak og Æd. Den står på rype i Norge, og så håber vi at i morgen giver flere fugle i nettene end Jørgen får i galgen. 

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Adam Søderdahl og Hakkehans.