Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (100)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

God småfugledag igen!

fredag 30. september 2022
Med 140 fugle i nettene. Ringdrossel, havesangere og bjerglærker kan man simpelthen ikke klage.
af Jonas Pedersen

Godaften alle kære bloglæsere. Iaften er jeg simpelthen så mør efter at have være i felten hele dagen (igen). Under de fleste omstændigheder havde jeg skrevet en kort blog og gået i seng. Men dette er ikke de fleste omstændigheder, dette er Blåvand. OG DERFOR, får i en yderst gennemtænkt og sublim (forhåbentligt) blog iaften.

Jeg vil inviterere jer alle til at parkere jeres korpus på en yderst bekvemmeligt lokalitet, hvis vi kører vestkyst style kunne det være en lækker sandet klit, eller måske et stort hybenkrat. Hvis i er til lidt mere milde forhold kan lænestolen i stuen sikkert også fungere som rasteplads.
Som altid ønsker jeg, for jer, at i, ved jeres side, har en dåse, flaske, kop eller anden beholder der bærer på en væske. Denne væske skal gerne være læskende, om det er The, kaffe(forhåbentligt decaf på denne tid af døgnet), vin, øl, vand eller rød sodavand er faktisk ikke noget jeg bekymrer mig om. Det vigtigste er at det er jer en velbefindende væske.

Der er sket gode sager ude på hukket idag, og derfor håber jeg i vil nyde denne blog.

Sebbe og Lise tog på obs, udstyret, kikkert, skop og kamera var pudset. Jakken og trøjen strøget og dejlig varm. Hatten påsat, øjnene skarpe og ørerne parate. I dag skulle den hjem, mon der kom en trækkende storpiber? En thorshane i brændingen? Eller en betydelig mængde tal?
De var klar, det skulle være godt!
Det blev dog ikke den vildeste dag de har oplevet. Det kunne dog blive til årets første bjerglærker og trækkende ringdrosler. Der kom også pænt med småfugle. Dem mærkede vi dog mere til i nettene.

Adam og jeg havde nemlig åbnet net og det gik super godt idag, bedre end forventet. Alle runder gav godt med fugle og vi endte på ca. 140 fugle (data indtastes senere for jeg er mega basket) Det bringer september totalen på lige lidt over 1000 fugle og det er helt pænt!
Highligts var løvsanger, engpiber, vindrossel og denne flotte dompap han.

DSC06682

Efter obsen joinede Sebastian og Lise mærkninge lidt og dereftet tog Sebbe ud og luske, den hårde dreng skal jo have produceret nogle hits! Og de skal nok komme.
Vi blev ved med mærkning i mange timer idag men hen ad eftermiddagen lukkede vi, jeg ramte en hurtig omgang rugbrødsmadder og derefter skulle der luskes.

Adam tog ud og kiggede på krondyrerne der jo lige nu er igang med det helt store parringshow. De er mega fede når de sådan står og brøler. Krattene leverede med mange fugle. Sebastian havde en tur langs den yderste klitrække og tilbage langs mosen. Turen her var særligt domineret af munke, rødstjerter og et par havesangere.
Jeg ramte sydhukket og tog derefter samme tur som Sebastian, bare et par timer senere. Og min tur bestod af rødhalse, fuglekonger og gærdesmutter en masse. Så der har simpelthen været en stabil udskiftning hele dagen! Mega fedt. Vi havde begge en ringdrossel som måske godt kunne have været den samme. Men nu er det nu!

Til aften står den på noget rodfrugtsuppe og jeg glæder mig rigtigt meget! Det bliver godt.

Imorgen ser vejret meget spændene ud. Resterne af en tropisk storm, der lige skal ind og sige hej her på kysten. Vi har ærligt ingen ide om hvad den bringer. Sygt mange havfugle? Sjældne yanks? ingenting? Vi må se. Men en god dag, det bliver det helt sikkert!
Sov godt folkens:)
-JP

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Bent Jakobsen, Adam Søderdahl