Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (90)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Så var den her - fuglen vi har ventet på hele efteråret!

tirsdag 4. oktober 2022
En dag med en hit i nettet, efteråret er reddet
af Adam Søderdahl

Godaften i stuerne,

Der er ikke langt mellem snapsende i blåvand. Og heller ikke fuglene. I dag har været endnu en god dag på stationen, og selvom nettene ikke har givet mange fugle i dag, så kom der alligevel en der reddede dagen og måske hele efterårssæsonen? 

Dagens obs bød bla. på stor korsnæb, ringdrossel, skovpiber og dværgfalk. Obsen ses her.

Og nu til ringmærkningen. I nettene var et pænt antal munke og en sen løvsanger. Og så selvfølgelig dagnes hit: GRÅSPURV! Selvom gråspurv kan findes i mængder omkring pølsevogenen lige oppe i Blåvand by, så er der tale om kun anden ringmærkning i år. Det skal fejres! Jonas fik også lugtet til fuglen og kunne udelukkende med næsen fortælle, at fuglen ikke stammede fra bestanden i Kong Carl Gustavs have på Öland. Hvis du er ligeså forvirret som mig, så er det åbenbart en færdighed man lærer når man ringmærker på Ottenby...

IMG 20221004 202507

04-10.png

En tur på Grønningen gav endnu et bryn til Sebastian, Jonas og Lise, så de er jo efterhånden ved at blive lidt kedelige her i Blåvand. 

Ligesom fuglene, melder ornitologers færden også om årstidernes skiften. Det er nu for alvor blevet efterår på Blåvand fuglestation, og det mærkes ved et tiltagende træk af sultne fuglefolk. I dag har vi nemlig fået selskab af Mathias Blicher Bjerregård, Troels Eske Ortvad og Sebastian Klein. Vi er glade for selskabet, selvom vi nu skal til at deles om Blåvand. Vi ønsker dem et godt ophold, og håber de finder rigtig mange sub'er, mens vi selv ædler SU'er ;) 

Følg med resten af ugen, når der blæser det ene hit efter det andet forbi Hukket - det bliver grumt. Den er sikker, godkendt af SU og ud over det hele!

Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Mathias Blicher Bjerregård, Troels Eske Ortvad, Sebastian Klein, David Manstrup, Bent Jakobsen, Svend Aage Clausen, Svend Rønnest og Adam Søderdahl