Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Så lykkedes det!

mandag 10. oktober 2022
Vi så gul(d) i Agger og kørte Vestkysten tynd
af Lizzy

Gylden dag!!

I dag startede som enhver anden dag på fuglestationskontoret med netåbning, morgengrød og morgenobs. Det eneste der var en smule anderledes, var at vi (Adam, Jonas, Sebastian og undertegnede) havde aftalt med Bent og Jimmy at de kunne overtage observationer og ringmærkningen i tilfælde af at der tikkede en helt bestemt Birdalarm ind.

Morgenen fik lov at blive nogle timer gammel før dem ude på obsen fik en zello meddelelse fra Agger, med en pp meddelelse af den gule sanger. Fra den melding gik der ikke mange minutter før Sebastian var tilbage på stationen igen, der var pakket (mange!) snacks, og stafetten var givet videre til Jimmy og Bent. Vi trillede forhåbningsfulde mod Agger i et ræs mod et grumt regnvejr der kunne give alle fugle og mennesker lyst til at hoppe helt i læ og blive fuldstændig siddende til næste dag.
…VI NÅEDE DET!!! Fuglen var lige blevet spottet i et grantræ da vi kom tilbage til lokationen, og den var (trods urolig adfærd) til at se af mange omgange i den time til to vi blev hængende for at nyde det lille væsen og tage så gode billeder af den som muligt var. Her ser i et billede som viser dens gule undergump og hale - den var altså en smule gul ligesom de billeder man ser af dens meget flotte artsfæller:

DSC07423

Vi besluttede os for at lave en tur ud af det, og vejen hjem gik med færgen til Thyborøn fra Agger. Tangen var super fin (selv i regnvejr), og vi fik set storspover helt tæt på vejen som ikke virkede synderligt generede af vores fotosafari fra bilen.

DSC07444

Turen gik videre til Thorsminde, som Jonas kender rigtigt godt da børneversionen af ham er kommet rigtigt meget på de kanter. Han anbefalede endda en gril som vi kunne tanke op på inden det sidste store stræk hjem. Vi drejede ind på parkeringspladsen med store forventninger om bøfsandwich og pølsemix, hvilket blev punkteret meget hurtigt af en mørk grill med 0% chance for at skulle betjene gæster i den nærmeste fremtid. Der var en fælles skuffelse rettet mod Jonas og grillbaren, som blev afløst af handlekraft og en bil der trillede yderligere sydpå til næste civilisation.
I Søndervig fandt vi endelig frokost kl 16:30 - det var dejligt. Vi fik pizza og postevand(og lidt cola til overpris) til at stille den lille sult som havde bygget sig op. Som ekstra bonus var pizzeriaet dejlig varmt, hvorfor vi kunne blev tørret efter regnvejrsturen over med færgen.

IMG 20221011 211539

Resten af turen sydpå gik med lidt stop ved Lyngvig fyr og Hvide Sande havn for at afdække områder som er ”giftige” ifølge Jonas og Basse - De kastede dog ikke noget vildt af sig denne oktoberdag hvor hit ellers ikke ville være usandsynligt på vestkysten med de sidste dages fund af Schwartz og en yank.

Obsen bød i øvrigt i dag på super gode tal og fede arter. Det sjoveste var 1 nordisk lappedykker(listeart!), 25 bjergvipstjerter, 14 ringdrosler, 1 mosehornugle, 690 sang/vindrosler, 3700 finker, 1 digesvale, 7 blå kærhøge, 62 bjerglærker, 3 dværgfalke og ikke at forglemme 3 gråspurve<33. Alt dette er i øvrigt kun hvad Sebastian nåede at se inden han overlod stafetten til Jimmy, så det må siges at være en godkendt dag på obsen!

Ringmærkningen var derimod ikke voldsomt talrig, og havde heller ikke rekord ligesom gårsdagens netbesøg af 4 rødtoppede fuglekonger skabte. Men personligt synes jeg at vindroslerne der lagde vej forbi var lidt en sensation! De er så fine med det rustrøde under vingen og ansigtstegningerne, og så er de slet ikke lige så hyppige i nettene som deres fætter sangdroslen. Temaet i nettene dag var i øvrigt drosler - hvor de første runder helt sikkert gav over 50% drosler.
I kan se dagens mærkninger her:

10 10

Mens jeg skriver denne blog er Jonas og Adam gået i Mosen med net, lommelygte, natkikkert og en masse gåpåmod i jagten på en lækker ugle. Jeg håber at vi inden længe får en besked der siger noget i retning af ”Skynd jer ud! Vi har en mosehornugle med til jer. Den må du gerne ringmærke Lise selvom du ikke har gjort noget for at fange den <333”.

PS. Vi er mega glade for at meddele at skabslågen under vasken i køkkenet nu igen er monteret efter besøg fra styregruppen i dag. Det sætter vi meget pris på, og Sebastian ved nu hvordan man putter skrald i skraldesposen på lågen på en blid måde.

Vi hopper i øvrigt i seng snart så vi kan være klar til en sjældenhed på adressen i morgen.

Folk: Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Jens Kirkeby, Jimmy Skat og Adam Søderdahl, Bent Jakobsen