Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (116)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Noget om siskener...

torsdag 13. oktober 2022
...og drosler <3
af Merit Lenk

Hejsa derude! Nøj, hvor er det godt at være tilbage på stationen! Jeg vil blive her en 10 dages tid og nyde det altid gode selskab og de ofte lækre fugle. Og mon ikke om der bliver tid til både ringmærkning, lusk, obs, kagebagning, mågetjek og meget mere i den tid! <3

Dagen i dag har efter min mening været intet mindre end skøn, trods ingen store sjældenheder. Mens Sebastian, Jonas og Jimmy smuttede på obsen (mere om den om lidt), og Lise tog sig af nogle møder nordpå, plukkede Adam, Amanda og jeg ivrigt sisken efter sisken ud af nettene, hvorefter de blev ringmærket – desuden med stor kærlighed, det er nogle deeejlige fugle.

IMG 6589
Nettet ved vandhullet, der på en af runderne præsterede med hele 30 fugle!!

Udover de mange fine siskener (primært Grønsisken (Siskin, Spinus spinus) og Lille Gråsisken (Lesser Redpoll, Acanthis cabaret)) havde vi også et par vaskeægte highlights. Den første fugl, der blev taget ud af nettet, var nemlig allerede en fin Ringdrossel (Ring Ouzel, Turdus torquatus)! Så fik Amanda sig en ny mærkeart, det blev hun meget glad for:

IMG 6584
En glad ringmærker <3

Næste highlight var en art, jeg har gået og ventet på meget længe efterhånden, og jeg tror mit ansigt var ren lykke, mens jeg ringmærkede den: en Stillits (Goldfinch, Carduelis carduelis)!

På lukkerunden slog Jonas desuden til: JP-effekten gav en succesrate på 2/2 fugle plukket ud i sidste runde, først en Rødtoppet Fuglekonge (Firecrest, Regulus ignicapilla), min første i hånden i et års tid, og derefter endnu en Ringdrossel, som jeg fik lov til at ringmærke. Jonas og jeg blev enige om, at Ringdroslen er blandt de absolut bedste eksisterende fugle, og hvordan kan man nu være uenig, når de ser så skønne ud:

IMG 6612
En lækker, lækker fugl <3

Dagens ringmærkning:
13 10

Og nu til den lovede obs! Observatørerne er ikke så begejstrede, så det er svært at lokke begejstrede ord ud af dem, når man beder dem om at beskrive morgenen. Men når de så tænker efter kommer der lidt mere fart på, og dagen er i sidste ende godkendt: lidt Stor Korsnæb (Parrot Crossbill, Loxia pytyopsittacus), Bjerglærker (Eremophila alpestris), Bjergvipstjerter (Motacilla cinerea), en sjat Ringdrosler (Turdus torquatus), en Dværgfalk (Merlin, Falco columbarius) og det løse. Tjek selv her, om du er enig i observatørernes vurdering af dagen.

Eftermiddagen stod på Grønning-tjek (= 5 Bryn, 4 Rødtopper), frisør (= 2 nye frisurer) eller branddams-tjek (= 3 kærhøge og rørspurve-træning) og slutteligt lidt serie på sofaen.

774A9099
En af de 5 Hvidbrynede Løvsangere på Grønningen. Foto af Sebastian

Efter en lækker aftensmad, som Jimmy kokkererede, er vi nu over en øl i gang med dataindtastning til hygge-musik.

Altså en dag med højt humør, lækre fugle, store ambitioner og en god indsats fra alle tilstedeværende: godkendt dag i Blåvand. Tak Lise og Sebastian, for at I tilbød at hente mig i Oksbøl i går allerede, så jeg kunne være med i dag! <3

Og i morgen? I morgen ser altså giftig ud igen. Så godnat herfra, og lyt med på zello i morgen!

 

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Amanda Johannisson, Jimmy Skat, Adam Søderdahl og Merit Lenk