Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Det rykker på sig derude

torsdag 20. oktober 2022
af LIse

Velkommen til dagens blog.

Allerede i går blev der snakket om antallet og kvaliteten af fugle der skulle gæste hukket på denne felttræfs torsdag. Og forudsigelserne var sande!

Jeg tog den kloge beslutning at hoppe med ud på obsen her til morgen. Ved ankomst til posten blev vi mødt af en 10-20 forventningsfulde birdere som også havde gjort sig nogle tanker/forventninger om hvad morgenen kunne bringe. Vi var heller ikke de sidst ankomne, hvilket gør at der muligvis har stået omkring en 30 birdere i alle aldre og erfaringsniveauer og nydt trækket af især småfugle og rovfugle. Se stemningsbilledet taget et par timer inde:

Morgenobs 20 10

Obsen bød på 2 nye arter for mig, da der både blev set en duehøg og en fjeldvåge GODT. Ikke nok med at jeg fik sat 2 krydser, nød jeg begge rovfugle på tæt hold og i godt lys - vel fair at sige at de begge lavede lidt et show omkring obs posten.
Resten af obsen bød på en del lækre rovfugle; dværgfalke, blå kærhøge, rød glente, og et pænt antal spurvehøge. Når jeg er ved tal, er det vidst vigtigt at nævne småfugletrækket, hvor finkerne fyldte pænt på himlen. Der var enkelte hyggelige indslag mellem finkerne, hvor små korsnæb og et par store tornskader gjorde indtryk hos undertegnede.

Se dagens observationer her

Nettene formåede at fange 3 små rødtoppede fuglekonger, hvor de fremviste dem til interesserede felttræfdeltagere. Antallet af rødtoppede fuglekonger er i øvrigt vanvittigt højt i år! Efterår 2021 havde 5 rødtoppede fuglekonger, hvor vi indtil videre har fanget 16 stk denne sæson - vi er jo heldigvis slet ikke færdige med sæsonen så det bliver spændende at se hvor meget vi slår sidste år med : )))
Af andre sjove ting skal også nævnes at de havde en genfangst gærdesmutte fra Sverige, hvilket er sæsonens første udenlandske genfangst - SEJT.

Dagens mærkninger:

20 10

Efter dagens obs og mærkning kom vi tilbage til en flot pakke foran døren, adresseret til husets gummistøvle entusiast Adam. Han har i noget tid ønsket sig seje gummistøvler (eller egentlig bare vandtæt fodtøj) ligesom mange af de andre fuglemennesker ejer. Helt kort vil jeg bare dele hvor glad han ser ud efter at have fået støvlepar nr. 4 tilsendt adressen. 4 gang er lykkens gang!:

Adams gummistovler 20 10

Her til aften er Merit, Joakim og Adam ude og natfange, hvilket jeg personligt virkelig håber på! Der har været dejlige fangster på tidligere ture, så mon ikke de har held en lidt regnfuld og småblæsende aften. KRYDSER

Ses derude.