Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En begivenhedsrig dag

torsdag 3. november 2022
Sejler, middelhavssølvmåge og svampe.
af Jonas Pedersen

Kære bloglæsere, jeg er simpelthen så heldig at jeg igen idag får muligheden for at lave et skriv om dagen idag.

Så venner, smæk røven i sædet og lyt til de gode ting der er sket idag. Jeg sidder lige nu med en lille classic og forventer ikke af jer at i gør det samme. Men en læskende væske ved jeres side skader nok ikke læseoplevelsen.

For en gangs skyld starter vi faktisk stille ud. Joakim, Lise, Sebbe og jeg smuttede ud på obsen og den kraftige søndenvind gav ikke de helt store forventninger. Forventningerne blev faktisk indfriet, det var ikke helt en god ting... For der var godt nok langt imellem fuglene oven på igår. Enkelte dværgmåger, rødlommer og alkefugle. Obsen bød dog på hygge og dilemmaer imellem fuglene.

Senere fik vi besøg af øvrigt personale men det hjalp ikke meget på fuglene, kun på hyggen. Anders tog senere ud på obsen og producerede en masse kaspiske måger igen.

Da obsen var slut smuttede vi hjem igen. Jeg var klar på en lur og havde lige lagt mig i sengen da Bent melder om en sejler over fyrhaven. FOR SATAN. Så er det afsted. Alle på stationen smuttede hurtigt ud men sejleren var allerede trukket nord og må forblive ubestemt. Det var ærgeligt... Måske næste sejler ved fyret er en grå en af slagsen?

Nå, hjem igen, Emma havde gang i noget surdejsbrød og jeg forsøgte mig igen med en lur. Lige da jeg havde lagt mig kom der nu en ny melding. Anders havde produceret middelhavssølvmåge og det er en listeart. Jeg gik ud og der stod Sebbe. Jeg forsikrede ham om at jeg nok skulle nuppe den så han kunne få sig en lur. På vejen ud kom Momme og sluttede sig til. Da vi nåede obsen var det værste sket. Fuglen var røget lidt nordpå og Anders kunne ikke se den.

Nu havde vi en opgave foran os. Vi skulle finde og bestemme fuglen korrekt...
Momme og jeg smuttede ned til pælerækken og kiggede nordpå i forsamlingen af måger. Der gik faktisk ikke super længe før vi så en kaspisk-lignende måge med mørke undervinger, helt mørke tertiærer. Vi tog massere af billeder og fulgte fuglen rundt. Anders ringer og siger at han nu ser fuglen og det er simpelthen den samme fugl vi står og kigger på. Det var sgu dejligt, og det var endnu en listeart! Vi er nu nået de magiske 30 og er fortsat håbefulde på at ramme de 35. Der er ikke mange dage tilbage. Så der skal arbejdes. Men det har vi også tænkt os.

Nu fik jeg mig endelig min lur. Nogle af de andre tog på svampejagt, så nu er der svampe til aftensmad, lækkert!
Da jeg vågnede smuttede jeg på stranden, godt motiveret af Anders, for at finde nogle kaspiske måger, det gik da også fint med 4 individer. Ikke Anders niveau, men det er nok ikke muligt for noget menneske at nå det niveau.

Nu er det aftenhygge, også må vi se hvad der sker imorgen. Forhåbentligt gode ting!

Folk på stationen: Joakim Matthiesen, Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann, Adam Søderdahl, Anders Odd, Rasmus Momme, Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg og Jonas Pedersen