Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Stær, filmhygge og udskiftning af folk

fredag 4. november 2022
af Lise

Velkommen tilbage til en Lise-blog. Der er jo gået nogle dage siden jeg sidst stod som forfatter på en dagsberetning. Derfor glæder jeg mig til at indvie jer i hvordan den 10. sidste dag af sæsonen så ud fra min vinkel.

Dagen startede med et nyt trick til at komme ud af sengen. Jeg havde nemlig i går fundet ingefærshots på tilbud, og så det som et genialt våben mod min meeget træge morgenrutine. Et par shots blev sat op på natbordet i går aftes, og kort efter vækkeuret ringede (for 3. gang) røg låget af det første shot. Og wow hvor fik det gang i smagsløgene i og de små grå - det kan altså anbefales at snuppe et shot ingefær mens man stadig ligger under dynen(et halvt shot er dog nok, da det er en meget meget kraftig drik). Det starter dagen med fart og kraft <333. Der bliver selvfølgelig drukket ingefær i sengen igen i morgen for at bekæmpe morgensløvhed.

Dagens første projekt startede med lidt grødlavning til dem der hellere skal bede om varm grød end kold mælkeprodukt (og ja, det spænder bredt fra koldskål til skyr). Imens blev der åbnet net, da vi i dag kunne se frem til et par timers morgen-ringmærkning inden blæsevejret igen tog over. Og hvor var det fedt at have åbne net igen!
Den første rundes ringmærkning blev ifølge undertegnede noget af et hit, da der røg en flok stære i fyrhavenettene -OMG! Det har jeg hørt en del historier om, men har måtte vente på den smukke dag hvor jeg kunne nyde denne fugls glinsende fjerdragt og dejlige stemme. De var lidt svære at få ud af nettene som sagnene også lyder, men jeg synes virkelig det var det værd. For Søren hvor var de fine at have tæt på, og nørde i fjerdragtsforskelle og køn. Man kan nemlig kønsbestemme stære på nogle fjer- og øjendetaljer selvom de på afstand ikke umildbart ser forskellige ud - rimelig sejt faktisk.

Staere 04 11

(Billedet er taget af Mommes telefon)

De næste runder blev en del mere stille, hvilket gav luft til lidt indehygge og arme riddere til dem der holdt sig til hos Adam.
Se de mærkede arter her:

04 11

Alt mens der blev ringmærket, sad Sebastian (og lidt senere Anders) i Bøhmers hul. En dejlig opfindelse til lettere blæsende dage, hvor scopet rykker lidt mindre på sig bag en beskyttende mur af hyben. Der blev fundet en del kaspiske måger på stranden mellem de mange individer der hænger ud ved os i de her blæsevejrsdage. Derudover kom der en rimelig sen landsvale forbi, en enkelt silkehale, en overtrækkende sølvhejre, en vibe og simpelthen også en rastende alm kjove på stranden(rimelig hårdt).

Dagens observationer

Blæsevejret blev for vildt op af formiddagen med middelvind på 20 m/s (vindstød på 27 m/s!!), hvilket var et naturligt cue til at lukke nettene og for de flestes vedkommende at putte sig herhjemme. Sebastian og jeg valgte at gå en tur på stranden for at mærke blæsten omkring middag, og det var for fedt! Vandet blev presset mega hurtigt op på stranden, sandet føg konstant og meget henover stranden og klitterne og vi FLØJ fremad med vinden i ryggen. Vinden var så effektiv at vi nåede op til Sabinebunkeren på ingen tid, hvor vi satsede på en hjemtur henover klitterne og ned i mosen (Sandfygning kan for resten kun anbefales at færdes i hvis man er i medvind).

Efter blæsevejrsturen, samledes vi alle til en film eftermiddag. Der var 2 lejre, og derfor fik vi bygget 2 TV-stuer. Inde i sofaerne blev der set de 2 sidste afsnit af House of the dragon på alles, men specielt Mommes ønske. Ude i spisestuen ved det store TV fik Josh overtalt os til at se Antichrist, da han huskede det som en ret solid film(Josh er vidst ret stor fan af Lars von trier). Der gik altså lige et par timer midt på dagen med filmhygge, hvilket var fedt at vejret tillod alle at deltage i <333.
Anders var desværre ikke med til filmhyggen da han skulle tilbage til hverdagslivet i København igen. Det var totalt hyggeligt at have dig på besøg i nogle dage. Tror også antallet af kaspiske og middelhavssølvmåger fra området svinder lidt ind igen fra i morgen ;)

De andre gik en tur på blæsestranden efter film, og de tog nogle billeder der indkapsler godt hvordan sådan en tur føles:

De andre pa stranden 4 11
Sma maend 4 11

(Øverst: Joshuas billede, Nederst: Emmas billede)

Momme er rejst hjem i dag :,(….. Det har været så mega hyggeligt at have hans dejlige væsen syngende og dansende rundt på stationen siden efterårsferien. Det at han faktisk er rejst hjem i dag er lidt vildt faktisk. Han har nu siden weekenden snakket om at ”tage hjem sådan i morgen/overmorgen”, men er hver gang blevet overtalt af os eller lidt ham selv om at han ikke kan misse den kommende dag og selvfølgelig heller ikke bare sådan lige efterlade os. Men i dag skete det. Der var vidst noget med en lejlighed(med mennesker i) og en fest i weekenden der skulle passes. Jeg (og de andre) har nydt tiden med dig herude Momme. Ses i København <33

Her til aften har vi sendt Sebastian og Jonas ud for at hente Merit og Andreas Pedersen i Oksbøl, så beholdningen af folk ændres ikke meget selvom vi har sagt farvel til Søren, Anders og Momme i dag.

Jeg vil smutte igen, for at hygge med den ændrede men stadig mega hyggelige flok af mennesker på stationen.

Vi skrives ved en anden aften.

Folk på stationen: Joakim Matthiesen, Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann, Adam Søderdahl, Anders Odd, Rasmus Momme, Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg og Jonas Pedersen, Merit Lenk, Andreas Kristian Pedersen