Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En dag i sabinen

mandag 7. november 2022
af Adam Søderdahl

Goddag derude,

I dag var en dag hvor lejrene blev delt tydligt op: ham der troede på ringmærkning i 17 sekundmeter og os der ikke gjorde. Vi havde egentlig afskrevet mærkningen i den hårde vind, men Jonas troede alligevel på den, passede sin obs og holdte nettene åbne hele dagen. Desværre leverede det ikke det resultat som Jonas fortjente, men bød alligevel på både en sjagger og stær som har været fåtallige for sæsonen.

 07 11

Vi der ikke troede på ringmærkningen troede til gengæld på havobsen fra sabinebunkeren. Vi drog derfor derud i samlet flok ved solopgang, og havde store forventninger til hvad vinden måtte bringe. Det blev en obs der bla. bød på et flot antal rødlommer, en indtrækkende skovsneppe, en nordisk lappedykker og rastende bjergirisk og snespurve på stranden. En helt fin obs, selvom drømmefuglene ikke dukkede op. Se obsen her, og se herunder hvor hyggeligt vi havde det.

IMG_2155.jpg
Obs fra Sabinebunkeren. Fra venstre: Adam, Emma, Sebbe, Joakim, Lise. Foto: Joshua

Under ringmærkningen havde Jonas dog tid til at luske lidt (pga. de få fugle) og det gav til gengæld pote. Ved den sydlige branddam i mosen lykkedes det ham at genfinde et bryn som Böhmer dagen forinden havde fundet i mosen. Den var ivrigt kaldende, hvilket faktisk kunne høres på Zello-meldingen. Brynet blev twitchet af Joakim og Adam der både hørte og fik set et glimt af fuglen.

Eftermiddagen bød på træning i haven, hvor Emma, Josh, Lise, Sebastian, og til dels Jonas, fik pumpet ringmærkningsfingrene og kikkert-armene. Nu er de bare klar til novembers sidste fugle og til at løbe op af fyrbakken når vi fanger hits i fyrhaven. 

Til aftensmad var Emma i køkkenet og svingede gryderne. Vi fik en overdådigt menu af ovnbagte kartofler, grøntsagsdeller, dressing og gulerødder. Efter et dejligt måltid stod den på hygge i tv-stuen. Vi skulle selvfølgelig se det første afsnit af den nye sæson af stormester. Derefter sluttede vi dagen af med de obligatoriske to afsnit af Klovn. Alt i alt en dejlig dag!