Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (116)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Fungus og forlængede halefjer

onsdag 9. november 2022
Middelhavssølvmåge, 3 HF-terner, Lille korsnæb og 7 halemejser er hvad dagen bestod af fuglemæssigt.
af Jonas Pedersen

Vinden hamrede mod ruden. Regnen piskede ned. Vejret var hårdt, råt. Bygerne passerede over station og personalet tog ly i huset. 
Kaffen bryggede, grøden kogte og morgenradioen buldrede. Morgenmaden fortæret, kaffen indtaget og tænderne børstet. Vi var klar, nu skulle regnen stoppe. Og da den gjorde blev det til en opklaring af episke dimensioner. Vejret var fantastisk. Ringmærkerne fik smækket net op, obserne løb ud på hukket også skulle der arbejdes!

I nettene blev der plukket fugle, på obsen talt.

fugle ja... fugle var der sgu bare ikke så mange af.

Men Sebastian og Josh, med fintpudsede skoper og skarphed af magnificent grad, producerede en adult middehavssølvmåge.

Nettene, leverede ikke. Men de prøvede fandme! Hele morgenen igennem blev der hånet på den.
Obsen leverede videre med hele 3 HF-terner, det er ved at være sent, vi lukker og slukker jo snart.
Dagens obs

Da fuglene fejlede blev der sat fungus i kikkerten. Bio-holdet kørte ind i plantagerne, bevæbnet med poser, kikkertet og det skarpe sind bevægede de sig rundt i den våde skovbund. Svampe skulle findes, vi skal jo have lidt at spise engang imellem. Men svampe var ikke det eneste holdet kunne berrette om. Mange korsnæb blev set, og et hit fundet. 
Det var desværre ikke en fugl, men sjælden var den. Hjortetunge. En sjælden bregne blev fundet og fotodokumenteret af JEH og obset af andre.

Fundet af Hjortetunge kan ses på Arter.dk her

Hjemme på hukket kæmpede Sebbe, Lise og jeg videre med fuglene. Der skulle produceres! STH og LHY luskede området tyndt. Som ninjaer tjekkede de krattene. Jeg kæmpede med nettene. Og det blev sgu egentligt også til nogle fede fugle. 7 Halemejser og en flot hun lille korsnæb. Dejligt med nogle gevinster nu hvor jeg har haft de net åbne så meget her den sidste rum tid. Megaen lader sig vente på, men jeg ved, inderst inde, at den nok skal komme.

Til aften faldt regnen atter over hukket, og som primale homo sapiens drog vi tilbage i ly i vores hule(Fuglestationen). 

Heldigvis var der glæde at finde på stationen. Isabel var nemlig ankommet og med hendes muntre humør vil hun være at finde her i den næste tid.
Til aften lavede vi pølser.

...
Altså dem der man spiser, og det var bare rigtigt dejligt.

En begivenhedsrig dag fortsætter med at være dette og for at slutte dagen af havde vi en udflugt til Oksbøl. Her var vi til foredrag arrangeret af DN Varde med Michael Stoltze om biodiversitet. 

Ja, meget skete der idag. Og med en omgang safri duo på vej tilbage i bilen er vi kun klar til mere imorgen!

vi ses folkens, håber i har det godt!
-JP

ps. Jeg undskylder at denne blog mangler en klassisk intro, jeg prøvede noget nyt.

Folk på stationen: Joakim Matthiesen, Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann, Adam Søderdahl, Sebastian Thorup Hansen, Isabel Hunter, Lise Hykkelbjerg og Jonas Pedersen