Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (90)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Stille og klar dag med mange lommer

onsdag 8. marts 2023
af Henrik Böhmer og Morten Jenrich Hansen

Ovenpå en række blæsende dage var det lækkert med en stille og klar dag. Det var ret koldt fra morgenstunden med omkring -4 grader kl. 8, men den svage vind gjorde det behageligt at sidde ude. Som jeg havde forventet var der et OK træk og en fin diversitet. Topspringeren blev rødstrubet lom med 881 fugle (tæt på martsrekord) og hvis jeg havde indtastet de rastende fugle også, ville der have været et godt stykke over 1000 fugle. Derudover var der lidt mere bevægelse i ænderne med gode flokke af både pibeand og krikand og desuden 10 mørkbugede og 5 lysbugede knortegæs. Der manglende lige lidt krydderi til at pebbe dagen op. 

DSC09611

Af småfugle var der lidt finker der fløj rundt og luften var spicet op med sang fra bogfinker, jernspurv og grønirisk. De sortstrubede bynkefugle er ikke ankommet endnu og vi går stadig og venter på gransanger og rødtoppet fuglekonge. De kommer nok snart. En skovsneppe blev flushet i Vesterled. 

I morgen byder fortsat på klart vejr med svag vind, denne gang fra en østlig og sydlig retning. Der kommer nok ikke til at ske det store, men det er altid lækkert at sidde på hukket i det klare vejr. 

Fra ringmærkeren, der er tilbage igen:

Så havde vinden lagt sig i løbet af natten og der var også kommet et lille drys sne. Blot nok til at jorden var dækket og hvid, så det virkede helt lyst i skæret fra månens lys, da jeg gik ud for at åbne net.
Trods nattens sne og en temperatur med frost i jordhøjde, så var alle net til at åbne uden at være frosset sammen.
Jeg holdt mig til stationshaven, som jeg er sikker på, at have kræfterne til at dække i alle 5 standardtimer.
Det startede faktisk ok med 6 mærkede fugle og en egen kontrol i de 2 første timer til kl 8, men så ebbede det helt ud for fugle i haven. Selvom jeg tog et par ekstra timer og først gik død og lukkede net kl 14, så blev det kun til yderligere en egen kontrol på de sidste 6 timer - dog var det en Blåmejse mærket som ungfugl midt i juni 2022 og den er ikke registreret siden sidste sommer.

Dagens ringmærkning:
                                         Mærket         Kontrol
Gærdesmutte                        1                  0
Solsort                                   2                  1
Blåmejse                               0                   1
Skovspurv                             2                   0
Bogfinke                                1                   0

Ialt   6 (2)