Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Bedre vejr end DMI havde forudsagt

tirsdag 11. april 2023
af Morten Jenrich Hansen

Midt på natten var der en kraftig trommen af regn og blæst på skråvinduet over min seng, men da jeg vågnede kl 02 var regnen stoppet, så jeg prøvede at stå op, klæde mig varmt på og gå ud til stranden med natkikkerten og ketcher.
For en gang skyld var stranden helt tom for ravsamlere og jeg kunne se 5 Hare æde løs ved p-pladsen, mens der rendte 2 Ræve rundt nede på stranden.
Om det var deres aktivitet, der var grunden, eller blot fuglene selv, der foretræk at stå helt yderst på stranden ved jeg ikke, men et par Strandskader og et par Stor Præstekraver stod altså helt yderst og der var ingen fugle inderst ved klitten.
Fuglene kunne derfor se mig, da jeg nærmede mig pga lyskeglen fra fyret, så det blev heller ikke til nogen fangst denne nat. Havde været nemmere, hvis der havde rastet nogle fugle inde nærmere klitroden, hvor jeg ville kunne gå til dem i skygge af klitten.
Ved Fyrhaven var det eneste jeg så et Rådyr og i Stationshaven sov et par duer i træerne, men så højt oppe, at jeg opgav at fange dem.

Trods den gå tur i natten stod jeg op til kl 6 og åbnede net i Stationshaven, da vejret var meget bedre end vejrudsigten fra i går havde varslet.
Nattens regnbyger var væk og vinden fra sydvest var lige under 8m/s i stedet for de forudsagte 10m/s, så jeg kunne åbne havens net uden problemer.
Desværre var temperaturen faldet et par grader og der var ikke kommet nye arter til efter de lune temperaturer i går.
Fangsten blev beskeden, så jeg lukkede net kl 15, da jeg efterhånden også var godt brugt efter den afbrudte nattesøvn.

David var her fra morgenstunden og tog morgenobsen fra Sydhukket, hvor jeg mellem netrunderne kunne nå at slutte mig til ham og opleve nogle af de mange Sortænder, der i dag trak nord.
David nåede op på 6340 stk inden han stoppede tællingen ved 10 tiden, men ellers var der ingen større tal ved havet i dag.
Thyge Enevoldsen viste sig at havde siddet ved Nordhukket i samme tidsrum og havde derfra en Almindelig Kjove, som hverken David eller jeg så fra Sydhukket.

Resten af formiddagen og indtil jeg lukkede net kl 15, holdt jeg øje med himlen mod syd og øst mellem netrunderne, men endnu engang kom der ikke noget træk herud.

Må se i morgen, hvor meget blæst og regn dagen byder på - holder DMI vejrudsigten denne gang, ser det ud til, at jeg får en dag, hvor jeg kan bruge tiden på, at komme helt up to date med tjek af indtastede ringmærkningsdata og nå en omgang støvsugning og gulvvask.
I dag nåede jeg kun i bund med vask af stationens sengelinned, så det er klar til næste observatør/ringmærker.

Dagens ringmærkning:
20230411_165110.jpg

Folk på stationen: Thyge, David og Morten