Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (108)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Hundekold havobs

tirsdag 13. juni 2017
Dværgternerne er her endnu
af HKn

Vejr: Trist trist endnu en morgen med NV (297) 11 m/s... godt nok en sløj juni.. Dagen lagde ud med overskyet vejr 7/8 og sådan forblev det frem til middag.... herfra gik det kun i den rigtige retning...opklaring, blå himmel og sol 4/8. Sigten var ganske fin dagen igennem 15-20 km.. Selv om temperaturen lå fra 12-16 grader, føltes det især køligt om morgen.

Hvad pokker skal man dog stille op med det vejr.... det var så koldt hertil morgen at jeg måtte finde hue og hansker frem, da jeg ville lave en lille havobs... efter en time var man allerede iskold.. Jeg satte mig måske godt nok i vinden da jeg valgte at bruge Nordhukket i dag, men jeg regnede ikke rigtig med der ville komme noget syd fra i denne retning.. Der var en del Sortænder der både trak syd og nord, så det mindede mest om oversomrende fugle... Dagens havfugle blev en Mallemuk og en Almindelig kjove, sidstnævnte var en lys fase.. Klart obsens bedste fugl blev en sydtrækkende Klyde....

Om formiddagen ville jeg følge op på min obs af ynglende Dværgterner på Nordhukket... her havde jeg to par i fredags, hvoraf det ene par havde en rede med et æg. Jeg var lidt spændt på om de forsat var på plads, da der havde været mange mennesker på stranden og rigtig mange løse hunde... derudover havde vejret også været alt andet end venligt... Det ene par med ægget var forsat på plads og med god hjælp fra John Frikke, fik vi gjort kommunen opmærksom på den fåtallige ynglefugle, som har brug for hjælp hvis den skal klare det.... I øvrigt er den ene fugl ringmærket, men kan desværre ikke aflæses.

Ellers havde jeg en aftale med en tysk fuglekigger som er i sommerhus herude, han ville gerne have mig til at bestemme nogle af de fugle han havde fotograferet i hans ferie, så vi fik kigget en masse billeder igennem om eftermiddagen, men det var lige hvad man hvad lyst til på denne alt for blæsende dag....

HKn

Så fik jeg alligevel skrevet dagbogen lidt for tidligt, under en aftentur trådte jeg en Vagtel op, den sad på vej ned til mosen...Fuglen kaldte et par gange inden den atter dumpede nede i vegetation..