Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (121)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Vildt vejr og mange Stenpikkere

søndag 28. august 2016
Vejret gjorde livet svært
af HKn

Vejr: Thors hammer havde travlt i dag...Midt på natten til i dag kom der gang i tordenvejret som påvirkede en stor del af dagen.. Der kom også masser af kraftige og langvarige byger. Men formiddagen bød på et par timer med tørvejr, men herefter så atter regn.... Men om eftermiddagen kom der opklaring og solen kiggede frem og det blev temmelig lunt en overgang.. men forsat var der lidt buldren i det fjerne. Vinden kom fra NØ (54) 6 m/s, men gik hurtigt i SØ, her blev den frem til aften hvor den gik i SV. Sigten var god 15 km. Lun dag med temperatur mellem 13 og 21 grader. Overvejende skyet med undtagelse af eftermiddagen en kort overgang.

Dagen startede meget tidligt, da det vildeste tordenskrald rystede hele huset omkring ved ca. 03 tiden, med det resultat at al strømmen forsvandt.... Så jeg måtte op tidligt og kun iført unterhosen rundt og slå 3 forskellige relæer til, da det jo ikke var så godt for maden i køleskabene samt vores frysere....plus alt lys var væk fra de offentlige toiletter..... man er vel en af hverdagens helte.....!!!! no shit.

Nå men det var ikke den nemmeste dag her på Hukket pga. vejret og det endte med vi aflyste morgenobsen, da det ville være for farligt at stå ude i klitterne. Jeg forsøgt mig med lidt ringmærkning om formiddagen og nåede at fange en enkelt fugl, inden regnen vendte tilbage.

Ringmærkning: Havesanger 1.

Lidt lusken rundt gav os en god stak trækkende Gule Vipstjerter om formiddagen samt en rastende Vendehals ved Vesterled, som dog ikke kunne tjekkes for at være en af de samme som vi tidligere har set, da den kun blev set flyvende af Rene. I baglandet rastede der over 30 Stenpikkere

Eftermiddagen blev brugt på en pokkers masse papirarbejde.... mens Rene lydmæssigt lod mig følge med i AAB`s kamp og efter lydene gik det vist ikke ret godt..... uha han bliver vist lidt muggen i aften.

HKn