Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (116)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Morgentåge og en fordobling af rekorden fra i går

søndag 17. september 2017
Kold morgen... men mågerne gav varmen
af HKn

Vejr: En dag hvor vi sloges med morgentåge, hvilket gav en pokkers dårlig sigt 1-3 km... omkring middag kom der opklaring og sigten blev atter perfekt 20 km. Vind havde ikke meget af i dag.. den lå på 3 m/s fra Ø (84)...... En lidt råkold morgen pga. tågen og disen, senere ganske behageligt.. 9-16 grader..

De sidste to dage... er det første jeg høre oppe fra det åbne badeværelsevindue en stor brølende Kronhjort, som må stå utroligt tæt på stationen.. bedre start på dagen og livet kan man næppe få nogen steder.... og når der så også er kommet sæbe under armene hos observatøren så er der ikke et øje tørt. 

Morgenobsen blev desværre ret hurtigt præget af morgentåge, men det var også forventeligt med det vejr, hvor vinden pludselig drejede og temperaturen droppede godt... så de første timer oppe på bakken syd for pælerækken var lidt råkolde... Heldigvis var vi mange ivrige folk, så der blev spottet godt rundt i tågen.. Det gav bla. 2 trækkende Vandrefalke som åbenbart var total upåvirket af den ringe sigt...Småfugletrækket startede godt, men da vejret skiftede droppede det næsten fuldstændig og det blev faktisk ikke bedre af vi endte med opklaring inden morgenobsen var slut.

Efter obsen var det atter blevet tid til at tælle og kigge mågerne igennem... De havde atter en hård dag Mågerne, da der i dag var hele to forskellige Storkjover på stranden... Det var lidt pussigt at se den nyankomne Storkjove som var en 1k.... gå rundt mellem Mågerne som om de var de bedste venner, men så snart den gik på vingerne var der panik på. Hovedparten af de 7000 Måger stod meget langt mod nord og kunne ikke tælles med sikkerhed. Men fra Pælerækken kunne jeg allerede mere end fordoble den nye rekord af Kaspiske Måger på 11 fugle fra i går, således nåede jeg 25 fugle, hvoraf de 19 var 1k fugle.... hvad kunne det ikke være blevet til hvis jeg havde haft muligheden for at gå op til Sabinebunkeren og få dem alle kigget igennem.... et forsigtigt gæt er der kan have været mellem 75-100 fugle herude i dag. Det bliver spændende at se hvad der sker fremover med dem, det skal dog siges, at der er et kraftigt influks af måger på stranden disse dage, da der er noget super godt opskyl og det har helt sikkert lokket mange flere måger ind til stranden end normalt.

Mange folk kiggede ind på stationen, så lige som i går stod den på kaffe og gode grin... Bla. havde jeg besøg af Karin og Sven Bødker som havde været ude og plukke havtorn...John Frikke og Bjørn lagde også vejen forbi....

Ellers er der blot at fortælle at Mathias Blicher vores gæst atter drog mod København... Stor tak herfra, da han var en god hjælp på morgenobserne..

HKn

Ringmærkning ved Bent 

Havde forventet lidt mere af ringmærkningen i dag, da tåge var kommet ind. Men der var ikke meget liv i buskene, men fantastisk at gå og åbne net og høre kronhjortene brøle ude i klitterne. Så en stille dag i nettene og i luften, hvor der heller ikke var mange fugle.
Dagens højdepunkt i mærkningen var en spurvehøg, men ellers var der mange arter ud af de i alt 39 fugle. 

Ringmærkning: Spurvehøg 1, Jernspurv 3, rødhals 7, rødstjert 3, sangdrossel 2, gærdesanger 1, havesanger 1, munk 1, gransanger 2, løvsanger 3, fuglekonge 3, grå fluesnapper 3, broget fluesnapper 1, sortmejse 1, musvit 2, dompap 2.
I alt 39 af 16 arter.

Spurvehog 17. september 2017