Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (187)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

"ingen udløsning"....

lørdag 21. oktober 2017
Så blev det atter hverdag.....
af HKn

Vejr: På trods af vejret var diset... kunne man godt mærke der var forandringer i luften... det føltes køligere og der var lidt huller i skyerne 5-8/8.. Morgen bød på en enkelt byge... mens det sidst på eftermiddagen begyndte rigtig at regne.....Sigten var forsat præget af lidt dis især først på morgen... men den blev bedre i løbet af dagen 10-15 km. Temperaturen lå fra 11-13 grader... ups havde nær glemt vinden... som ellers var lidt mere frisk i dag... den kom fra SØ (112) 5-11 m/s..

Det var som dagen derpå.... "gæsterne" var taget hjem eller nok videre i det her tilfælde.... de gode fugle havde forladt Blåvvand.... der var blot 2 Hvidbrynede Løvsangere nede i mosen... den faste havde fået selskab af en kammerat.......Men selv om vi ikke rigtig kunne følge op på de gode takter blev der alligevel gjort et forsøg.... Mens jeg drog på morgenobs og iøvrigt fik god assistance af David Manstrup.... Passede Henrik Böhmer sammen med kæresten og Johanne Ågaard nettene.... Gode gamle Sune tullede rundt her omkring med stationen... da han havde fået ondt i ryggen.... Men han havde alligevel øjnene med sig, da han spottede to rastende 1k Rød Glente nede i mosen... Det var ikke kun på fuglefronten der blev arbejdet benhårdt.... Jørgen Grønne knoklede hele formiddagen og eftermiddagen på Blåvandrusen oppe i Fyrhaven og han havde god fået god hjælp af hans søn Christian...

Mærkningen gik stille og roligt... bedste fugl blev en fin Rødtoppet Fuglekonge som blev fremvist til de få ornitter der var tilbage her hvor efterårsferien synger på sidste vers.

Ude på Hukket var der lidt gange i nogle dagtrækkende småfugle....Efter lidt rolige år for Bjerglærker høres de atter i lidt bedre antal, således bød dagen på 22 fugle... 15 Hedelærker er også altid en fornøjelse. Bjergvipperne havde atter fået mod på at trække... dem fik vi 12 af på obsen. Mest talrig var Finkerne med 1677 fugle og mellem dagens 511 trækkende Små Korsnæb blev det atter til en enkelt Stor Korsnæb... er invasionen ved at ebbe ud for de Store mon... ???.

Mange gæster forlod stationen i dag, dog fik vi en ny logerende da Christian A Jensen bookede sig ind for nogle dage...

HKn