Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Thorshøns over stranden

lørdag 28. oktober 2017
Obs fra "Kummefryseren" Sabinebunkeren
af HKn

Gang i skørterne.... efterårets første storm på vej ind over Vestkysten og Blåvand... Vinden kom fra NV (289-306) og lå på 14-17 m/s..... Først på morgen tørvejr, senere kom der byger....ellers en grå dag 8/8... Sigten var præget af dis over havet 5 km. Temperaturen lå på 12 grader.

Herligt at kunne mærke vinden viste "tænder" da jeg stak hovedet ud... eneste lille "øv" var vindretningen.....det var jo ikke just den bedste til Blåvand.... men da det nu ikke kunne være anderledes.... så skulle den da afprøves....man er vel en glaaaa fynbooo. Jeg hoppede i sparkedragten (kys til Tim og Sigrid) og gik op i Sabinebunkeren.... Her var alt som det plejer.... koldt og masser af sandfyning....lige som det skal være.... Disen over havet gjorde det ikke nemt at finde noget.... og det virkede meget tomt derude... Men pludselig ind over stranden kom efterårets 3. Thorshane og en times tid senere kom der endnu en....De var super gode og kunne rigtig nydes... den første kunne faktisk høres kalde flere gange.... faktisk den første jeg høre i DK.... men hørt rigtig mange fra mine skibstællinger i Grønland.... Lidt underligt der overhovedet ikke kom nogen alkefugle.... Lommerne var også totalt fraværende.....og så typisk Blåvand alligevel ikke... der kom en... og det var selvfølgelig en Islom.... nr. 2 i efteråret....ja dak.

Efter 3 timers sandblæsning og få men gode fugle... gik turen hjem langs stranden.... nu skulle jeg hjemme og rense optik til den store guldmedalje.... og hvor er det fedt vi har fået en kompressor.... (kys til Jørgen) ....

Ved middagstid kom der en svensk ornitolog og hans datter på besøg.. de skal være her til på mandag... og de røg straks op i bunkeren... nu skulle der skådas (tror nok det hedder sådan)

Ha det bra

HKn