Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (90)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Gråsiskerne overtager showet

torsdag 2. november 2017
Mulig hybrid Stormmåge x Sorthovedet Måge
af HKn

Vejr: Frisk vind fra NV ( 314 ) 10 m/s... var "dagens ret".... Der var i dag heldigvis gode perioder hvor den smukke blå himmel kiggede frem sammen med sin ven solen 4/8. Dog er der altid lidt at brokke sig over   om eftermiddagen kom der flere skyer samt lidt regn.. Kulden bed lidt i knoglerne.. temperaturen gik fra 11-12 grader...slut med badesild på stranden... Sigt 15-20 km...

Det er vist en af de dage hvor jeg godt ville ha` delt dagbogen ud til den praktikant jeg ikke har..... der skete så lidt og jeg er lidt tom for ideer.... min fodboldkarriere har I læst om.... min hang til brunsviger kender i også.... så er der kun tilbage den gang jeg var med i chippendales... men det gider I nok ikke at høre om.... så lad os hoppe over til fuglene som det hele jo handler om.... Ude på min lidt kølige post havde jeg atter god hjælp af Mister Schmidt.... Som i går måtte vi igen slide hårdt i skopperne for at finde nogle fugle...En af dagens mest spændende indslag var en mulig hybrid af Stormmåge x Sorthovedet.... Fuglen havde meget lighedhed med en Stormmåge i første vinterdragt, med undtagelse af helt hvid hoved uden noget snask udover lidt sort omkring øjnene på begge sider af hovedet... Hele undersiden kridhvid... derudover var den mere langbenet end de Stormmåger den sås sammen med....Det intense mågestudie medførte... vi også fik bogført en smuk adult Middelhavssølvmåge.... så jeg fik mit daglige "mågefix".. så for satan nu blev bogstaverne kæmpe store og jeg aner ikke hvordan jeg kommer tilbage...til de små....hjælp Bent !!!. Igen i dag mange trækkende gråsiskner... sammen med dem Bent havde henover haverne nåede vi vist over 700 og selv om vi kun så dem som overflyvende, ligner det Store Gråsiskner, de er meget lyse og har hvide overgumpe...alt andet ville også være underligt. Obsen sluttede med en trækkende Vandrefalk der fik alt til at lette på stranden.

Om (for helvede nu er bogstaverne tynde igen ??) eftermiddagen kiggede de to sommerfuglfolk Flemming og Ebbe forbi, de var ude og hente deres udstyr hjem, som ellers har stået i vores haver det meste af efteråret...høsten havde vist ikke været særlig spændende.... den pokkers regn. Men gutterne var i godt humør alligevel og de havde medbragt en skøn kage med inde fra Blåvand bageren... så slutter en torsdag da ikke meget bedre.

HKn