Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (90)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Rekord dag

mandag 26. september 2016
Historisk dag på Hukket - "Putins Warbler"
af HKn

Vejr: En rigtig spændende vejrsituation havde indfundet sig, vinden var siden i går drejet i vestlig retning V (279) 4-6 m/s.... En meget meget meget lille smule vand havde trukket over os i nat kl. 01., dog var det fuldstændig klart 2/8 og blå himmel og sol det meste af dagen... dog kom der lidt skyer om eftermiddagen. Sigten fremragende 15 km. Temperatur 17-20 grader.

Det lå lige som i luften.... at der burde ske noget i dag..... En vind der gik fra SØ til NV plejer at give gode muligheder for noget spændende på Hukket. "Københavner-holdet" havde også lugtet lunten og var ankommet fra baglandet, hvor de weekenden igennem havde arbejdet sig gennem krattene som nogle ninjakrigere .... vi så dem aldrig, men hørte blot om deres Bryn her og der..... Men nu var de på plads og bevæbnet til tænderne med skape øjene....Moko lagde ud med en Hvidbrynet på P-pladsen og herfra gik det slag i slag.... Jeg ville ikke stå tilbage.... nu skulle der fandme fanges Bryn som aldrig før.... Jeg røg i haven og snuppede til at starte med en Rødtoppet Fuglekonge, som straks blev fremvist til Henrik Brandt.... der lige netop var rullet ind som en anden direktør der kendte begrebet rettidig omhu... Mens vi stod med den kaldte der et Bryn fra haven og den gik straks i nettet... Vi var tændte og efter fremvisning af den...gik Hr. Brandt og jeg i Fyrhaven og plukkede 3 Bryn mere....det lugtede af rekord..... men efter den runde gik alt i stå... dog havde vi et par Bryner her og der, bare ikke i nettene.....men men...de kom igen

Rene kom hjem fra morgenobsen og sagde han var knækket...."Inornatussygen" havde været hård kost for Nordjyden.... der intet havde set på morgenobsen...Det var mere end jeg kunne klare... der måtte mandskabspleje til.... knægten fik en skideballe og så tog vi nogle runder sammen og da han havde fået lov til at stå med sin egne 2 Bryn i hånden var han som forvandlet.....stålsat, kampklar og frem for alt en ægte Blåvandmand.... jeg var sgu helt stolt af ham..... Nå men 6 Hvidbrynet ringmærket var ny rekord for Blåvand, den gamle ringmærkningsrekord lød på 4 fugle....Sammen med Munk var det dagens mest almindelige art i nettene, tænk sig man skulle opleve det.... men jeg har stærkt på fornemmelsen.... at der ikke går lang tid før denne rekord står for fald, hvis man ser på den udvikling denne art har haft de senere år.

Ringmærkning: Hvid Vipstjert 1. Jernspurv 5. Rødhals 1. Solsort 1. Sangdrossel 1. Munk 6. Hvidbrynet Løvsanger 6. Gransanger 4. Fuglekonge 1. Rødtoppet Fuglekonge 1. Sortmejse 2. Musvit 1. Bogfinke 4. Gulspurv 1. I alt 35 fugle fordelt på 14 arter....

Vi lukkede ned omkring kl. 16.30..... men derfor var der ikke tid til at holde pause.... Jeg brugte resten af de lyse timer på at få slået under alle nettene i stationshaven samt klippet samtlige grene, der evt. kunne gå i nettene. De får sgu noget for diæterne..... men vi kan lide det... Blåvand er for de hårdkogte....Me Tarzan!!!

HKn