Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (90)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Stille trods østenvind

lørdag 27. juli 2019
Østenvinden fortsætter
af Andreas Kristian Pedersen (APr)

Dagen startede ud som de sidste par dage, og vaderne tog igen lidt tid om at komme i gang. Det var ikke så hektisk som i går, men vejret var dejlig på obsen og jeg havde selskab af David og Bjørn Frikke så alt var godt. Man kunne godt mærke, at det har været østenvind i de sidste par dage, så antallet af vadere var knap så spektakulær i dag. Derfor stoppede jeg obsen efter de obligatoriske 3 timer, så jeg kunne gå netrunde med Manon. Hun kunne berette om en del fugle bl.a. havde hun en Stor flagsspætte, som er forholdsvis sjælden at ringmærke her i blåvand, så hun var glad. Udover denne var der mange Løvsanger, som på nuværende tidspunkt er trækfugle. 

Efter at Manon havde lukket nettene tog Bjørn og jeg på tur rundt i Blåvand området. ALT var knastørt på grønningen og skallingen, men på nyeng havde vi en del vadefugle især Rødben, Hvidklire og Lille kobbersneppe, så selvom trækket var subpar i dag fik jeg nogle vadefugle i bogen. Det var dog ikke vadefuglene som løb med overskriften ude på nyeng, men derimod 2 Hvepsevåger, der kredsede sammen med en Rød Glente. Så jeg går ikke skuffet i seng i nat.

Udover dette var Troels ude og tjekke måger igen. Han kunne berette om en Middelhavssølvmåge, som må være dagens hit og Bo sad ude på vaden og tog billeder af vadefuglene, som han har gjort de sidste par dage. 

I morgen lover de nærmest identisk vejr som i dag. Den eneste forskel er, at det skal være lidt køligere i morgen, hvilket vi allesammen er meget glade for, det er ulideligt at lave noget som helst i denne varme.